Agricultura scade calitatea apei subterane

Agricultura scade calitatea apei subterane

Apele subterane freatice cele mai poluate sunt in zona orasului Curtici unde sunt cele mai mari depasiri ale valorilor admise.

Agricultura scade calitatea apei subterane. Aceasta este una din constatarile care pot fi facute pe baza raportului pe care Agentia de Protectia Mediului Arad l-a prezentat ieri la Prefectura. Din cele 24 de foraje monitorizate in 2011, valoarea concentratiilor de nitrati depasesc limita maxima admisa ( 50 mg/l) in forajele amplasate in interfluvii in apropierea localitatilor sau a zonelor agricole unde se practica o agricultura intensiva.

Exemplele oferite de APM sunt situate in zona localitatilor Bocsig unde concentratia a ajuns la 53,6 mg/l, la Curtici, unde se inregistreaza cea mai mare depasire, pana la 68,6 mg/l, si la Siria, unde s-a inregistrat 53,3 mg/l.

Apa potabila e nepoluata

In ceea ce priveste apa potabila, nu sunt probleme la nivelul judetului. Alimentarea cu apa a populatiei judetului este asigurata in majoritate din subteran. Apele de adancime medie, cantonate in conul aluvionar al Crisului si al Muresului constituie principala resursa de apa pentru populatie. Exista 3 captari din ape de suprafata pentru alimentarea populatiei: la Halmagiu, Casoaia si Moneasa, care totalizeaza un volum de 117,04 mii mc/an.

Sursa de apa pentru municipiul Arad este tot sursa subterana (frontul de captare Nord) cu 92 foraje pe raza localitatilor Arad, Zimandul Nou si Simand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *