Camarzana: 30 hectare de padure, mistuite de flacari

0
332
Incendiul din Masivul Cozia s-a extins pe 17 hectare
Camarzana: 30 hectare de padure, mistuite de flacari

Din cauza dificultatii cu care s-a ajuns la suprafata incendiata, pana acolo a putut urca numai o masina de pompieri mai mica, ce avea un rezervor de apa de numai 3.000 litri, care a facut naveta de cateva ori pana la baza dealului unde erau parcate autospeciale cu apa, precum si camioanele jandarmilor si militarilor.
In jurul orei 17,30, masina care aducea apa in varful dealului a urcat pentru ultima data. Mai erau de stins doar doua trei trunchiuri de copaci care fumegau. Pompierii ne-au spus ca acum sunt siguri ca nu exista pericolul reizbucnirii incendiului.
ora 12
Incendiul a reizbucnit, pompierii se lupta cu flacarile. Mai sunt mici focare. Din pacate, autospecialele nu pot urca dealul din cauza drumului foarte rau.

incendiu la camarzana
In cursul zilei de luni, in jurul orei 13, la marginea localitatii Camarzana a izbucnit un incendiu. Datorita secetei si caldurii, flacarile s-au intins repede si au cuprins padurea aflata in administrarea primariei.
40 de pompieri, 30 de politisti de frontiera, 66 persoane de la SVSU Camarzana, 9 persoane de la Ocolul Silvic Ardud s-au luptat cu flacarile timp de mai multe ore. Datorita terenului accidentat, autospecialele nu au putut ajunge pana la locul tragediei. Astfel ca oamenii s-au chinuit sa stinga focul cu cazmale, paturi si apa adusa in galeti si flacoane. Interventia a fost coordonata de colonelul Dan Gheorghe, adjunctul sefului ISU Satu Mare. Din primele estimari reiese ca au ars aproximativ 30 hectare de padure.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.