Al treilea focar de pesta, la Timis

Autoritatile Veterinare din Arad au confirmat cel de-al treilea focar de pesta porcina la ferma nr. 1 din Igris, apartinand companiei americane Smithfield. Vor fi sacrificati inca 18.000 de porci, astfel ca numarul animalelor ucise din cauza pestei se apropie de 60.000.

Criza pestei porcine de la fermele Smithfield se agraveaza. Un nou focar de pesta – cel de-al treilea – a fost confirmat la ferma nr. 1 din Igris, judetul Timis, apartinand companiei americane Smithfield, aici urmand sa fie ucisi 18.000 de porci, in timp ce in celelalte ferme Smithfield unde au fost confirmate focare vaccinarea antipesta se apropie de final.

Noul focar a fost confirmat de seful Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Arad, dr. Viorel Agud. Conform acestuia, testele s-au realizat la laboratorul DSVSA Arad, care este unul de referinta in zona si are tehnologia realizarii testelor de acest fel, informeaza corespondentul Mediafax. “Analizele au confirmat existenta noului focar la ferma Igris nr. 1, dupa ce acum doua saptamani am descoperit pesta la ferma Igris nr. 2. Vor fi ucisi 18.000 de porci, urmand sa se aplice si celelalte masuri de protectie luate in celelalte ferme”, a spus Agud. Acesta a adaugat ca fermele Smithfield raman sub supraveghere permanenta si in judetul Arad, unde se va incheia, vineri, vaccinarea a 50.000 de porci aflati in sapte ferme ale companiei americane.

Citeste articolul Al treilea focar de pesta, la Timis integral in Gardianul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente