Alba: Poluare cu ape de mina, pe un afluent al raului Aries

  0
  828

  O poluare accidentala cu ape de mina s-a produs, miercuri, pe Valea Muscanilor din Muntii Apuseni, un afluent al raului Aries, poluarea fiind declansata de ploile abundente inregistrate in zona, fara sa fie insa descoperiti pesti morti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

  Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Alba, o poluare accidentala s-a produs, miercuri dupa-amiaza, pe Valea Muscanilor, din Muntii Apuseni, un afluent al raului Aries.

  Potrivit sursei citate, din cauza ploilor abundente inregistrate in zona, din mai multe guri de mina, aflate in proprietatea Intreprinderii de Prospectii si Exploatare Geologica Cluj, s-au revarsat in Valea Muscanilor ape de culoare rosiatica, insa nu s-a inregistrat mortalitate piscicola.

  In zona s-au deplasat specialisti ai Sistemului de Gospodarire a Apelor Alba Iulia care incearca sa evalueze efectele poluarii.

  La sfarsitul lunii mai, tot in zona Muntilor Apuseni, raul Aries a fost poluat accidental cu ape de mina in amonte de orasul Baia de Aries, poluarea fiind declansata de precipitatiile abundente.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.