Alba: Traseu turistic de aproape trei kilometri la Rapa Rosie

  0
  539
  Râpa Roşie
  Rapa Rosie

  Poteca tematica din Rezervatia Naturala si Situl Natura 2000 Rapa Rosie a fost selectata printre cele mai frumoase sapte de astfel de obiective din Romania. Traseul turistic a fost amenajat si este administrat de catre Asociatia „Ecouri Verzi“ din Cluj-Napoca.

  Alaturi de obiective turistice din Muntii Retezat, Calimani sau Tara Hategului, poteca tematica din cadrul rezervatiei geologice de la Rapa Rosie va fi inclusa intr-o brosura electronica de prezentare ce va fi promovata la Targul de Turism al Romaniei.

  Poteca se intinde pe o lungime de 2,7 kilometri si se strabate in maxin doua ore. Traseul este impanzit de panouri care informeaza turistii cu privire la importanta rezervatiei si la descoperirile realizate aici. Se regasesc informatii despre dinozauri, animale, pasari si plante. Costurile totate ale amenajarii potecii tematice sunt de 3.700 lei.

  Rapa Rosie este o rezervatie geologica cu o suprafata de 10 hectare situata la aproximativ trei kilometri de Sebes. Peretii sai de culoare rosie au inaltimi cuprinse intre 80 si 100 metri si s-au format ca urmare a eroziunii apei timp de mii de ani. Zona era in urma cu 70 de milioane de ani una de uscat, traversata de rauri si mlastini, in care au trait multe animale si care le-au conservat cadavrele acestora.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.