Albume si ghiduri turistice despre Delta Dunarii

    Albume si ghiduri turistice despre Delta Dunarii

    ARBDD urmeaza sa realizeze o serie de materiale informative despre Delta Dunarii, pliante, albume si ghiduri cu speciile si habitatele, dar si ghiduri turistice, materiale ce vor fi folosite de turistii care aleg sa viziteze aceasta zona, finantarea fiind asigurata din fonduri alocate de Uniunea Europeana.
    „Activitatile noastre vizeaza cresterea nivelului de informare si constientizare a localnicilor si vizitatorilor despre biodiversitatea sectorului pontic al RBDD si intarirea capacitatii institutionale a Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii in vederea informarii si constienti­zarii publicului.
    Pe langa aceste materiale informative, au avut loc si alte actiuni de informare – constientizare. Astfel, s-a desfasurat primul seminar de informare-constientizare axat pe tehnici de comunicare-informare, mana­gementul vizitatorilor, relatia cu publicul, care ii va ajuta pe participanti sa-si imbu­natateasca aptitudinile si abilitatile de comunicare-informare, pentru imbunatatirea performantelor la locul de munca si atingerea obiectivelor din planurile de management si strategiile ARBDD.

    Acest seminar a motivat inceperea evaluarii impactului activitatilor de informare si constientizare, care consta in derularea unei campanii de chestionare privind nivelul initial de informare a grupurilor tinta alese, astfel incat sa se poata face o analiza a activitatilor de informare-constientizare din proiect”, se precizeaza in comunicatul de presa al ARBDD.

    Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii implementeaza proiectul „Imbunatatirea starii de conservare a biodiversitatii sectorului pontic din RBDD prin constientizare, informare, vizitare”, finantat prin Programul Operational Sectorial Mediu, in perioada ianuarie 2011 – decembrie 2013. Obiectivul general al proiectului este imbunatatirea starii de conservare a biodiversitatii sectorului pontic al Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, prin crearea unor conditii optime de informare si vizitare, care sa satisfaca localnicii si vizitatorii atat din punct de vedere educativ cat si recreational si sa contribuie la minimizarea impactului negativ al acestora asupra naturii.

    Pana in prezent s-au finalizat achizitiile publice si s-au incheiat sapte contracte avand ca obiect, printre altele: evaluarea impactului activitatilor de informare si constientizare, proiectarea Centrului de Vizitare, instruirea personalului ARBDD precum si amenajarea a patru trasee tematice.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *