Ale cui drone zboara deasupra centralelor nucleare franceze?

  Ale cui drone zboar? deasupra centralelor nucleare franceze?
  Ale cui drone zboara deasupra centralelor nucleare franceze?
  Ale cui drone zboara deasupra centralelor nucleare franceze?

  Intrebarea nu ne apartine, ci a fost pusa de ministrul frnacez de interne Bernard Cazeneuve, care a anuntat astazi ca o investigatie a fost lansata, pentru a afla responsabilii si pentru a neutraliza dispozitivele.

  Compania EDF, care opereaza 58 de reactoare in Franta, a anuntat ca au fost zarite, in ultimele saptamani, un numar de drone zburand peste sapte din centralele sale, noaptea tarziu sau in zori. Nu s-au inregistrat pagube, dar compania facut o plangere la politie, pentru ca legea interzice zborurile sub 1000 de metri si intr-un spatiu cu diametrul de cinci kilometri in jurul centralei.

  Primele acuzatii s-au indreptat catre Greenpeace, dar organizatia a negat. Cu toate acestea, Greenpeace a folosit, de fapt, drone, in trecut, in campaniile sale privind securitatea nucleara franceza, iar urmarea a fost ca EDF a cheltuit multe milioane de euro in sisteme de securitate.
  Acum este destul de greu de spus daca dronele apartin militantilor ecologisti, altei grupari sau vreunei organizatii teroriste. Franta este o mare putere nucleara si este chiar interesant daca investigatia ministrului Cazeneuve va avea vreun rezultat public, palpabil.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *