Medalia de Aur a primei editii a „Research and Innovation Exhibition UGAL INVENT” a fost atribuita inventatorului roman dl. Iuliean Hornet pentru inventia sa: „Arzator multi-sistem si procedeu de ardere ecologica a biomasei peletizate”.
In perioada 8-10 octombrie 2014, s-a desfasurat prima editia a Research and Innovation Exhibition UGAL INVENT organizata de Universitatea „Dunarea de Jos” Galati, in parteneriat cu Asociatia Generala a Inginerilor din Romania (AGIR).
La Research and Innovation Exhibition UGAL INVENT au participat reprezentanti ai unor institute de cercetare, universitati, societati comerciale, intreprinderi, asociatii, organizatii de stat si private, persoane fizice. Au fost prezentate 123 de lucrari de cercetare, inventii si inovatii, realizate de peste 350 de specialisti din domeniu din toata tara, precum si din Republica Moldova. Creatiile au fost evaluate de juriul Salonului UGAL INVENT si s-au decernat premii si medalii.
Medalia de Aur a fost atribuita inventatorului roman dl. Iuliean Hornet pentru inventia sa: „Arzator multi-sistem si procedeu de ardere ecologica a biomasei peletizate„.
In cazul arzatorului pe peleti tip injector s-au obtinut rezultatele exceptionale cu ocazia omologarii acestuia: randament peste 94%, emisii de CO sub 250mg/mc, COV sub 10mg/mc si, in special, al emisiilor de particule de sub 8mg/Nmc. Acestea au creat conditiile tehnice necesare fabricarii arzatoarelor pe peleti tip injector.
Arzatoarele pe peleti tip injector fabricate astazi cu puteri pana la 500kW pot fi folosite pentru obtinerea energiei termice necesara centralelor termice, convectoarelor de aer cald, cazanelor de abur, cuptoarelor de paine, schimbatoarelor de caldura, dar si la producerea energiei electrice prin aplicarea la instalatii cu turbine sau cu motoare Stirling, etc.
O realizare cu totul exceptionala este faptul ca, indiferent de materia prima (tot ce arde) folosita la fabricarea peletilor, randamentul sistemelor ecoHORNET de 94-97% se mentine constant, iar utilizarea de peleti mai slabi energetic se compenseaza prin accelerarea arderii.
Mai multe detalii pe www.ecohornet.ro