Alerta! Rezervele naturale pentru 2008 s-au terminat pe 23 septembrie

Intr-o lume a tehnologiei si a vitezei, dominata de consum si irosire, tendinta generala este de a considera resursele naturale ca pe un bun ce nu se poate epuiza, ca pe ceva sigur.
rezervele naturale
Este adevarat ca liderii marilor puteri mondiale precum si oamenii de stiinta au inceput sa traga semnale de alarma in aceasta privinta, insa omul de rand tinde sa nu constientizeze cam cat de aproape suntem de “fundul sacului”.

Potrivit unui raport intocmit de Global Footprint Network, o organizatie care se ocupa cu studiul resurselor naturale si a consumului lor, resursele naturale disponibile pentru anul 2008, s-au terminat…alaltaieri. Pe 23 septembrie, umanitatea a consumat toate resursele pe care natura le-a produs pentru 2008.

Intocmai ca orice companie, natura are un “buget” al resurselor- poate produce o cantitate limitata de resurse in fiecare an. Problema este ca cererea umanitatii a depasit de mult oferta. Inca din anii ’80, omenirea a intrat antr-o cursa infernala contra naturii, folosind resurse mai repede decat acestea pot fi generate si poluand atmosfera cu mai mult carbon decat poate fi reabsorbit.

La nivel global, avem nevoie in prezent de capacitatea biologica a “unei planete si jumatate”, potrivit Global Footprint Network. In fiecare an, organizatia calculeaza nevoile umanitatii in raport cu resursele naturale si le compara cu capacitatea biologica a planetei de a le oferi.

“De acum pana la sfarsitul anului, vom intra in rezervele ecologice, imprumutand resurse din viitor” a declarat Dr. Mathis Wackernagel, director executiv la Global Footprint Network.

Sursa: Antena 3

Articolul precedentO zi din viata
Articolul următorTradarea gunoiului

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente