Alfabetizarea ecologica a populatiei

Alfabetizarea ecologica a populatiei
Alfabetizarea ecologica a populatiei

Prin noul proiect „Cartea recordurilor verzi” s-a obtinut implicarea cu entuziasm a tuturor elevilor, prescolarilor si cadrelor didactice din Gradinita Nr. 2 Dumbraveni si Scoala Nr. 2 Dumbraveni.

Scopul urmarit a fost abordarea unei atitudini ecologice in comunitatea scolara prin refolosirea deseurilor intr-un mod creativ si crearea unui mediu scolar prietenos.

Au fost implicate doua grupe din invatamantul prescolar, conduse de prof. Mihaela Gurita, respectiv educ. Doina Popovici, si cinci colective din invatamantul primar conduse de prof. Oltea Hritcu, inv. Maria Andries, inv. Viorica Achiricesei, inv. Ioan Popovici, respectiv inv. Silvia Ciobanu.

„Cea mai mare gradi-cauciuc” a fost tema aleasa si a mobilizat 150 de prescolari si elevi, sustinuti de parinti. Fiecare copil a vopsit cate un cauciuc auto uzat, in care a plantat florile preferate, in total adunandu-se 100 de cauciucuri. Primaria Dumbraveni, prin domnul primar Ioan Paval si viceprimar Sorin Bursuc, a pus la dispozitie pamantul negru necesar plantarilor, iar dl Mihai Musetata a sponsorizat transportul pamantului fertil.

In urma actiunii desfasurate in saptamana 13-17 mai 2013 s-a constituit o comisie de evaluare la nivel local din care au facut parte dna director prof. Liliana Rusu, dl director prof. Ovidiu Neculai Spiridon s.a. Comisia a sugerat multiplicarea functionalitatii „gradi-cauciuc” intr-un spatiu de lectura in aer liber. Astfel, deseurile lemnoase (buturugi) au devenit scaunele necesare „Coltului de lectura”. Intreg proiectul a fost coordonat de prof. Mihaela Gurita.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente