Alianta Franceza din Ploiesti a lansat un proiect care incurajeaza lectura si respectul fata de mediu

Alianta Franceza a lansat un proiect care incurajeaza lectura si respectul fata de mediu
Alianta Franceza a lansat un proiect care incurajeaza lectura si respectul fata de mediu

Alianta Franceza din Ploiesti a marcat, ieri, implinirea a 25 de ani de activitate prin inaugurarea unui nou proiect cultural intitulat „Un livre, un jardin/ O carte, o gradina”, dedicat elevilor prahoveni. La manifestarea organizata la sediul institutiei au participat Christophe Gigaudaut, consilier al Ambasadei Frantei si directorul Institutului Francez din Bucuresti, profesorul Tiberiu Lazar, inspector scolar pentru limba franceza, conf. dr. Steluta Coculescu – director al Aliantei Franceze Ploiesti, Mihaela Radu, director al Bibliotecii Judetene „Nicolae Iorga“, profesori de limba franceza si elevi.

Proiectul are menirea de a promova dragostea pentru lectura si respectul pentru mediu. Incepand din aceasta primavara si pana in luna octombrie, elevii insotiti de profesori se vor deplasa intr-o zona verde din orasul sau comuna lor pentru sesiuni de lectura, pentru a recita versuri, pentru a interpreta melodii sau mici scenete. Actiunile se vor desfasura in limba romana si in limba franceza. In acest proiect s-au inscris pana acum 20 de scoli din judet, insa lista ramane deschisa si pentru alte institutii de invatamant care vor dori sa se alature acestora. Partenerii in cadrul proiectului sunt: Consiliul Judetean Prahova, Institutia Prefectului Prahova, Inspectoratul Scolar Judetean, Biblioteca Judeteana „N. Iorga“, Muzeul Judetean de Stiintele Naturii, Societatea Apa Nova Ploiesti, Centrul de Arta Dramatica „Mythos“. „Alianta Franceza este foarte cunoscuta in orasul Ploiesti prin misiunea pe care si-a asumat-o: aceea de a fi o institutie de cultura si de educatie. In limba franceza noi transmitem tinerei generatii, in primul rand, dar si celorlalte categorii de varsta, concepte fundamentale de cultura, de educatie si implementam practici culturale contemporane.

Evenimentul de astazi (n.n. – de ieri) marcheaza inceputul unor manifestari care omagiaza varsta noastra frageda – dar in acelasi timp importanta si frumoasa: 25 de ani”, ne-a declarat conf. dr. Steluta Coculescu. „Sunt un indragostit neconditionat de Aliantele Franceze. Este cea mai mare retea culturala franceza din lume. De cand mi-am luat misiunea in primire in Romania, in luna august a anului trecut, am avut in plan sa cunosc institutiile culturale, dar in mod deosebit Aliantele Franceze din Romania. E a doua mea vizita la Ploiesti si vin aici cu mare placere. De cate ori vin aici ma intreb cand voi reveni, pentru ca simt nevoia sa stau mai mult printre voi”, a declarat Christophe Gigaudaut. Acesta a avut cuvinte de apreciere la adresa echipei Aliantei Franceze, a profesorilor si a elevilor care sunt pasionati de studiul limbii si al culturii franceze. Consilierul Ambasadei Frantei la Bucuresti, Christophe Gigaudaut, a fost primit, ieri, si de catre prefectul judetului Prahova –Rodica Paraschiv, in prezenta reprezentantilor Consiliului Judetean si ai Primariei Ploiesti.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente