Alunecari de teren in comuna buzoiana Berca din cauza ploilor

  0
  366
  Alunecări de teren în comuna buzoiană Berca din cauza ploilor
  Alunecari de teren in comuna buzoiana Berca din cauza ploilor

  Mai multe alunecari de teren au avut loc in ultimele zile in comuna buzoiana Berca din cauza ploilor, circulatia pe un drum judetean care face legatura cu o manastire din judet desfasurandu-se pe un singur sens de mers din cauza unui crater format in sosea.

  Potrivit primarului localitatii buzoiene Berca, Valeriu Marcu, in urma ploilor abundente, dar si a topirii zapezilor, mai multe alunecari de teren s-au produs in ultimele zile, afectand drumul judetean 203L spre manastirea Ratesti, precum si mai multe drumuri comunale.

  Conform sursei citate, cele mai mari pagube s-au inregistrat pe drumul judetean 203 L, unde s-a format un crater cu o latime de un metru si jumatate si o lungime de trei metri, astfel incat circulatia in zona este inchisa pe un sens de mers.

  „Situatia este sub control, se circula pe un singur fir. Ne-am consultat cu specialistii de la Consiliul Judetean si de la ISU si am luat masurile de protejare a circulatiei pietonale si a autovehiculelor. Asteptam comisie de la Drumuri Judetene astazi (n.r. – marti) si vom trece imediat la treaba. Avem afectate drumurile comunale, dar avem oamenii de la Primarie in teren, avem utilajul de la Primarie si bascule, atat ale noastre cat si inchiriate care vor cara balastrul si incarcatura ca sa completam gaurile care s-au produs. Sunt si niste podete pe raul Saratel afectate, dar nu este cazul de oameni izolati si avem grija ca oamenii sa aiba acces la caile de comunicatie fara probleme”, a declarat primarul comunei Berca.

  De asemenea, in comuna buzoiana Topliceni, o viitura formata pe dealurile din zona a afectat mai multe drumuri comunale pentru repararea carora autoritatile locale nu au fonduri.

  In plus, in comuna Vadu Pasii, pentru ca debitul raului Buzau a crescut foarte mult, podul din tuburi improvizat care leaga comuna de orasul Buzau a fost distrus. Podul era utilizat, ca scurtatura, de soferii din localitatile Scurtesti, Stancesti, Sageata si Robeasca, astfel ca in prezent acestia trebuie sa ocoleasca mai multi kilometri.

  In continuare, specialistii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Buzau monitorizeaza punctele critice din judet in care se pot produce noi alunecari de teren.

  Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/alunecari-de-teren-in-buzau-din-cauza-ploilor_933750.html#ixzz1sNrz9SPI

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.