Ministerul Economiei a anuntat ca procedura de privatizare a societatii CupruMin va continua

0
346
Doi investitori au r?mas în cursa pentru preluarea Cuprumin
Doi investitori au rămas în cursa pentru preluarea Cuprumin
Ministerul Economiei a anuntat ca procedura de privatizare a societatii CupruMin va continua

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) a anuntat ca procedura de privatizare a societatii CupruMin va continua, conform legislatiei.

Compania canadiana Roman Copper a solicitat o intalnire cu oficialii Guvernului si cu reprezentantii Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie. In cadrul acesteia, s-au clarificat neintelegerile din timpul negocierilor, cu privire la contractul de achizitionare a societatii CupruMin.

Problemele au aparut cand Roman Copper nu a acceptat unele conditii pe care Guvernul Romaniei le-a impus, potrivit unei declaratii a ministrului economiei, Lucian Bode. Acesta a mai afirmat ca licitatia pentru privatizarea CupruMin a fost anulata: „Statul nu a vrut sa renunte la trei clauze – publicarea contractului, constituirea unui depozit colateral de 32,27 de milioane de euro drept garantii pentru investitiile de mediu si plata integrala a sumei la 30 de zile dupa avizul acordat si obtinerea autorizatiei integrate de mediu, care sunt clauze suspensive in contract.” Firma canadiana, in schimb, s-a declarat disponibila pentru indeplinirea conditiilor.
Descarca aici Programul Special de Alerta Manager.ro!
Asigura-te, astfel, ca vei fi mereu primul care afla Stirile Relevante ale Momentului! …clic aici

Licitatia s-a reluat, insa cu aceleasi conditii ale statului roman. „Toate contractele de privatizare vor fi facute publice. Aceasta licitatie nu este un esec, atat timp cat a fost protejat interesul statului”, a adaugat ministrul economiei.

Pe termen scurt, CupruMin isi va continua activitatea pentru a crea locuri de munca la Rosia Poieni. Compania a inceput deja demersurile pentru obtinerea autorizatiei de mediu.

Firma Roman Copper Corp. Canada a castigat licitatia organizata pentru vanzarea societatii CupruMin si urmeaza sa plateasca peste 200 milioane de euro. Pretul de pornire a fost de aproximativ 57 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.