Alunecarile de teren ameninta din nou

0
455

VALCEA. Radu Renga, prefectul judetului Valcea, spune ca din cauza alunecarii de teren de la halda de steril Panga Nord din comuna Mateesti va fi evacuata din locuinta si cea de a opta familie din satul Turcesti. „Alunecarea inainteaza lent si cred ca ar trebui evacuata si cea de-a opta familie”, a declarat prefectul, in cadrul unei conferinte de presa. Acesta a precizat ca trebuie gasit vinovatul pentru ceea ce s-a intamplat la Mateesti. „Sunt de parere ca acela care a dat autorizatie de construire pentru casa familiei Manole, in 1997, trebuie sa plateasca integral valoarea locuintei. Din cele sapte familii care si-au pierdut casele, sase aveau locuintele construite inainte de 1985 si acesti oameni stiau ca in zona se va intampla ceva. Vom vedea cum s-a facut halda, daca s-a respectat proiectul si ce s-a intamplat. Trebuie sa raspunda cineva pentru cele intamplate acolo”, a afirmat Radu Renga.

Nicolae Stanisor, primarul comunei Mateesti, a spus ieri ca in ultimele 24 de ore alunecarea a mai inaintat cu 30-40 de centimetri. „Alunecarea se afla la 60 de metri departare de cea de-a opta casa, in care locuieste familia Golescu. Deocamdata, nu am luat nici o hotarare in privinta evacuarii familiei in cauza, dar daca alunecarea va ajunge la 40 de metri distanta de casa, voi discuta cu domnul prefect si vom lua o decizie. Daca in perioada urmatoare va ploua, vom avea mari probleme in zona din cauza alunecarii haldei”, a mentionat Nicolae Stanisor.

Edilul a precizat ca familiile ale caror case au fost distruse de steril au primit ieri ajutorul umanitar de la Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, intrand in posesia banilor prin intermediul Directiei Muncii Valcea.

Sursa: Gazeta de Sud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.