Am premiat-o pe fata care a „inverzit” ASE-ul!

Liana Buzea a primit Premiul Special „Adevarul Verde” la Gala Societatii Civile

Cele mai bune proiecte realizate cu succes de organizatiile non-profit din Romania, in anul 2007, au fost premiate. Gala se afla la a sasea editie.

Printre cei veniti la Ateneul Roman s-au aflat reprezentantii ong-urilor si ai domeniului neguvernamental, personalitati din sectorul privat, din administratia publica, din diferite domenii de activitate, oameni politici, lideri de opinie si jurnalisti.

Proiectele intrate in competitie au fost inscrise pe site-ul www.galasocietaticivile.ro si au fost jurizate de profesionisti in implementarea si evaluarea proiectelor sociale. In urma analizei, cei care au dovedit ca „au schimbat ceva” s-au regasit printre laureatii actualei editii ai Galei Societatii Civile si au fost aplaudati la scena deschisa.

Marele Premiu

„Fundatia pentru Voi”, din Timisoara, a fost desemnata marele castigator al Galei Societatii Civile 2008, pentru proiectul prin intermediul caruia, in anul 2007, au fost gasite locuri de munca pentru 73 de persoane cu dizabilitati intelectuale.

Inca sapte proiecte au fost declarate castigatoare pe sectiuni: Arta si Cultura, Sanatate, Comportament civic, Dezvoltare economica si sociala, Educatie si Cercetare, Protectia Mediului si Apararea drepturilor individuale/colective. In total s-au acordat peste 40 de mentiuni si noua premii extraconcurs.

Premiul Special Adevarul Verde

Noutatea editiei din acest an a galei a fost acordarea, pentru prima data, a Premiului Special Adevarul Verde. Laureata cu Premiul Adevarul Verde a fost Liana Buzea, pentru proiectul „EcoAssist”, inscris la sectiunea Protectia Mediului.

Prin acest proiect au fost amplasate cosuri pentru colectarea selectiva a deseurilor in trei institutii de invatamant superior, Academia de Studii Economice, Universitatea Bucuresti si Universitatea de Arhitectura si Urbanism Bucuresti, urmand ca si alte universitati din tara sa preia aceasta initiativa.

Proiecte de 7,9 milioane euro

La premiile Galei Societatii Civile 2008 au concurat 115 proiecte realizate de 74 de ong-uri, trei grupuri de initiativa si trei persoane fizice.

Valoarea fondurilor atrase de proiectele implementate in 2007 a fost de 7,9 milioane de euro.

Banii au venit prin autofinantare si de la voluntari, cei mai multi fiind furnizati de companii si de sectorul de stat.

Sunt onorata de premiul pe care mi l-au acordat jurnalistii de la „Adevarul Verde”
Liana Buzea,
presedinte EcoAssist

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente