Ambasadorul gunoaielor

  0
  305
  Ambasadorul gunoaielor
  Ambasadorul gunoaielor

  Autoritatile croate au declarat miercuri ca l-au convocat pe ambasadorul Albaniei la Zagreb, pentru a-i cere explicatii privind un important aflux de deseuri in largul mai multor insule croate din sudul Adriaticii, provenind din Albania.

  Potrivit autoritatilor croate citate de France Presse, ambasadorul Pellumb Qazimi a fost convocat la Ministerul croat de Externe pentru a i se prezenta „un raport privind poluarea maritima”, in care se arata ca „deseurile proveneau in principal din Albania”. Zagrebul a cerut diplomatului albanez sa furnizeze „o explicatie urgenta privind modul in care resturile au ajuns din Albania in apele teritoriale ale Croatiei, pentru a putea lua masurile necesare si a evita repetarea unor situatii similare”, potrivit acelorasi surse.

  In ultimele zile, deseuri de lemn si plastic, a caror cantitate a fost estimata de autoritatile croate la zeci de tone, precum si numeroase cadavre de animale au ajuns in largul peninsulei Peljesac si al insulelor Korcula, Mljet si Lastovo. Serviciile croate pentru situatii de urgenta au declarat ca resturile au fost impinse de vant pana la litoralul croat.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.