Amenzi de la Garda de Mediu

OLT. Mai multe societati din judetul Olt au fost sanctionate in urma unor controale recente ale Garzii de Mediu. Cunoscuta fabrica de paine apartinand societatii Irven Com din Slatina, de exemplu, nu a solicitat autorizatie de mediu pentru desfasurarea activitatii de fabricare mai mult de o tona pe zi de paine.
florin homoreanu
Asta, in conditiile in care cea anterioara expirase inca de la inceputul lunii iulie. La data verificarii, comisarii de mediu au constatat ca societatea desfasura activitate de productie. SC Irven Com SRL a fost sactionata cu o amenda de 30.000 de lei.

Nici Pirelli Tyres nu a scapat in urma controlului Garzii de Mediu. “Societatea nu a realizat in totalitate si la termen masura impusa la controlul anterior, in sensul ca nu a adoptat solutia tehnica finala privind colectarea apelor pluviale de pe terenurile limitrofe. Prin construirea obiectivului, a fost blocata scurgerea libera a apelor pluviale de pe terenurile din vecinatatea nordica a obiectivului”, a spus Florin Homoreanu, comisarul-sef al Comisariatului Judetean al Garzii Nationale de Mediu.

Pe lista firmelor sanctionate luna trecuta de comisarii de mediu se afla si SC Borbas SRL din Slatina, care nu a intocmit la timp declaratiile lunare privind obligatiile la Fondul de mediu pentru produse finite ambalate care au fost introduse pe piata nationala. Unitatea a fost amendata cu 2.500 de lei. Alte trei societati din judet au primit avertisment pentru abateri de la normele de mediu. SC Monte Verde SRL Caracal nu a asigurat sisteme de automatizare a calitatii apei uzate evacuate la canalizarea publica si calitatii aerului, iar SC Cora Oil SRL Corabia nu a solicitat acord de mediu pentru investitia “Modernizare statie peco” – punct de lucru Corabia. SC Instrig SA Bals nu a intocmit la termen declaratiile lunare privind obligatiile la Fondul de mediu, datorate din contributia de 3% din veniturile realizate din vanzarea deseurilor feroase si neferoase.

Luna trecuta, comisarii de mediu au efectuat si doua inspectii la agentii economici care detin instalatii ce intra sub incidenta Directivei IPPC, referitoare la prevenirea si reducerea integrata a poluarii mediului. Au fost verificate instalatiile de la SC TMK Artrom SA Slatina, societate care produce tevi din otel, si SC Assani IMP-EXP SRL Stoicanesti, ferma pentru cresterea intensiva a pasarilor.

Sursa: Gazeta de Sud

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente