Analizatorul emisiilor de amoniac nu functioneaza

Analizatorul emisiilor de amoniac nu functioneaza

Unitatea mobila de masurare a nivelului de amoniac din aer va fi repusa din nou in functiune din aceasta saptamana.
Directorul Agentiei pentru Protectia Mediului Mures, Danut Stefanescu a anuntat ca aparatul a fost deja adus de la reparat de la furnizor si urmeaza sa fie montat pe masina. „Aparatul acum a venit de la reparat din Anglia, pentru ca este in garantie si se repara doar de producator, iar masina este dusa la Bucuresti. Urmeaza sa fie repus aparatul pe masina si adusa saptamana aceasta inapoi la Targu Mures”, a declarat directorul Agentiei pentru Protectia Mediului Mures.
Totodata a precizat ca in acest interval, gradul de poluare cu amoniac al municipiului a fost monitorizat de catre cele doua statii automate, insa masuratorile nu au indicat depasiri ale valorilor admise. „Gradul de poluare al amoniacului este masurat la noi la agentie la fel ca inainte de a avea statia mobila. Dar nu au fost probleme in aceasta perioada”, a mai spus Danut Stefanescu.
Agentia pentru Protectia Mediului Mures a primit in luna februarie o unitate mobila de masurare a nivelului de amoniac din aer, care a fost amplasata in mai multe zone din Targu Mures si imprejurimi, pentru a verifica daca emisiile de amoniac de la Azomures depasesc limitele admise. Analizatorul masoara non stop nivelul amoniacului din aer, iar specialistii pot verifica mai bine poluarea din oras, avand in vedere ca exista si doua statii automate de masurare a nivelului de amoniac din aer.
Analizatorul mobil pentru masurarea emisiilor de amoniac de la Combinatul Azomures este singurul aparat de acest gen din tara si a fost achizitionat de reprezentantii Ministerului Mediului, tinand cont de faptul ca in zona noastra sunt mereu probleme cu poluarea din cauza combinatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *