Autoritatile mai multor orase europene au decis sa restrictioneze accesul automobilelor in centru incepand cu acest an. Milano a devenit de ieri primul oras italian in care automobilele vor putea intra in centru doar pe baza unui tichet de acces.

Tichetul se numeste Ecopass si costa, pentru o zi, in functie de capacitatea si de gradul de poluare al autoturismului, intre 2 si 10 euro. Amenda pentru cei care se vor strecura in centru fara Ecopass sau vor cumpara unul mai ieftin raportat la tipul de masina pe care il conduc va fi intre 70 si 275 de euro. Vor fi scutite de aceasta taxa automobilele moderne (benzina Euro 3 si Euro 4 si cele diesel Euro 4 cu filtru antiparticule), cele ecologice, cilcomotoarele si motocicletele.

SI IN GERMANIA. Trei orase germane – Berlin, Hanovra si Koln – au interzis de la 1 ianuarie in zona centrala circulatia masinilor care nu au catalizator sau filtru diesel, informeaza Rompres. Soferii care incalca regula risca o amenda de 40 de euro.

Londra, Toronto, Singapore, Stockolm au introdus cu succes in ultimii ani taxe de acces pentru centru, informeaza La Repubblica. La Londra, in urma introducerii accesului contra cost, traficul s-a diminuat cu 26%. La Toronto, timpul in care este strabatut orasul s-a redus cu 50%, iar traficul din Stockolm s-a diminuat cu 25%.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here