Array

ANTREC Alba vine in ajutorul somerilor din mediul rural

ANTREC Alba vine in ajutorul somerilor din mediul rural

In Sala de conferinte „Paul Tomita” de la Golf Hotel Pianu de jos se lanseaza, sambata, 12 mai, la ora 11.00, proiectul “Imbunatatirea accesului somerilor la piata muncii”.

Initiat de Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural A.N.T.R.E.C. Filiala Alba, in parteneriat cu Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Alba si SIVECO Romania si cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, proiectul vizeaza integrarea pe piata muncii si in viata activa a persoanelor somere, domiciliate in mediul rural din judetul Alba, prin identificarea celor mai potrivite directii de calificare, in stransa legatura cu evolutia pietei muncii.

Proiectul isi propune prin activitatile si obiectivele sale cresterea gradului de ocupare, ceea ce implica realizarea unei piete a muncii favorabile crearii locurilor de munca, imbunatatirea adaptabilitatii lucratorilor, stimularea ocuparii fortei de munca si imbunatatirea calitatii resurselor umane.

Mai mult decat atat, proiectul vizeaza cresterea gradului de informare si constientizare a grupului tinta privind posibilitatile de angajare, precum si consilierea acestuia in vederea obtinerii unui loc de munca.

In urma sedintelor de orientare si consiliere profesionala, 234 de persoane vor fi selectate sa participe la cursurile gratuite de formare profesionala continua, iar la finalul cursurilor 190 de cursanti vor obtine certificari in domeniul studiat.

Grupul tinta va avea acces la informatii prin campanii de informare, partiparea la focus-grupuri si prin utilizarea Portalului dezvoltat in cadrul proiectului.

Proiectul sprijina diminuarea efectelor crizei economice si implicit a reducerii somajului si contribuie la atragerea si mentinerea grupului tinta pe piata muncii. Prin sustinerea formarii profesionale a somerilor, proiectul contribuie la cresterea participarii la formare profesionala a populatiei cu varsta de munca intre 25 si 64 de ani, unul din obiectivele Planului National de Formare Profesionala. Acest proiect sustine si este adiacent eforturilor facute de autoritatile statului pentru combaterea somajului.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente