Apa din Fasia Gaza nu este potabila

Apa din Fasia Gaza “este in prezent nepotrivita pentru consumul uman” din cauza in principal a unei salinitati excesive, a declarat sambata un oficial palestinian insarcinat cu aprovizionarea cu apa a municipalitatilor din Gaza.Fasia Gaza

“Apa este in prezent inadecvata pentru utilizare umana. Analizele unor experti internationali au dovedit ca numai 10 la suta din apa din Fasia Gaza este potabila, ceea ce reprezinta un risc pentru vietile palestinienilor”, a afirmat alarmat Munzir Shiblak, seful unei companii de distribuire a apei in teritoriu.

Intr-un comunicat, Shiblak a facut apel la “intreprinderea masurilor necesare pentru a pune capat problemei salinitatii din apa ce se agraveaza” in Gaza, un teritoriu vecin cu Marea Mediterana.

“Situatia este critica”, a apreciat el, evaluand la peste 80 de milioane de metri cubi deficitul de apa din panza freatica din Gaza anul trecut.

Populatia din Gaza, 1.5 milioane de palestinieni supusi un blocade israeliene severe, depinde de aceste rezerve subterane de apa pentru consum si nevoile de agricultura, noteaza Agerpres.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,167FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente