Apa romaneasca la robinetele din Ungaria

  0
  284

  Pentru ca apa din sol nu este buna de baut in estul Ungariei, vecinii vor sa importe apa de la noi. Autoritatile din Arad si Bekescsaba au batut palma pentru realizarea unei conducte prin care 36.000 de metri cubi de apa vor merge zilnic in Ungaria.import apa

  „In afara de Sinaia, care are niste izvoare de munte, niciun oras de talia Aradului nu are apa buna asa ca Aradul. La ei, la 50 de kilometri de Arad apare deja arsenul care este foarte nociv”, a declarat Matei Shuli, reprezentant al Regiei de Apa Canal Arad. 60 de localitati cu peste 300.000 de locuitori sunt afectati de aceasta situatie, potrivit presedintelui CJ Bekes, Domokos Laszlo.

  Partea maghiara va investi aproape zece milioane de euro intr-o conducta care sa transporte apa 30 de kilometri de la puturile din Arad pana la granita. „Investitia va fi suportata de partea maghiara. Pretul este acceptabil pentru ambele parti, va fi negociat si speram sa fie sub pretul actual al apei distribuite in Arad, de 2, 5 lei”, a precizat directorul Regiei de Apa Canal Arad, Gheorghe Banatean. Cu banii obtinuti din exportul catre Ungaria, Regia Apa Canal Arad vrea sa extinda reteaua de apa in judet.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.