Apele uzate ale motilor sunt curatate de o instalatie de sute de mii de euro

Apele uzate ale motilor sunt curatate de o instalatie de sute de mii de euro

Societatea ApaProd SA Deva a inaugurat, ieri, prima statie de epurare a apelor uzate, construita in municipiul Brad in conformitate cu normele de mediu ale Uniunii Europene (UE).

Investitia a fost realizata in baza unei finantari in valoare de 1,15 milioane euro, castigata prin „Programul Phare 2005 -Coeziune Economica si Sociala“, Primaria Brad suportand 20 la suta din costurile de executie ale lucrarii, adica circa 233.700 de euro.
Lucrarile de reabilitare ale statiei de epurare au inceput in urma cu aproape trei ani, prin inlocuirea vechilor instalatii, degradate dupa 25 de ani de functionare. Statia are prevazute trei trepte de epurare si poate prelucra un debit de 60 de litri de ape uzate pe secunda, functionarea ei fiind coordonata de calculator. In final, apa epurata poate fi folosita in scop tehnologic, in timp ce namolul rezultat este bun ca ingrasamnt natural. Pe langa statia de epurare data inaugurata, ieri, la Brad, in judetul Hunedoara mai sunt in lucru astfel de investitii in Deva, Hunedoara, Simeria si Hateg, toate fiind realizate cu ajutorul fondurilor europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *