APM Botosani a castigat un proiect pilot unic

  0
  450

  Agentia pentru Protectia Mediului Botosani a reusit sa obtina finantarea unui proiect din partea Guvernului flamand, ce vizeaza siturile contaminate. Proiectul intitulat „Sistem de management de date pentru situri contaminate utilizand tehnici GIS” si cuprinde o inventariere a tuturor bazelor de date pe situri contaminate in judetul Botosani. Potrivit directorului Agentiei pentru Protectia Mediului Botosani, Sorin Grindei, siturile vor fi analizate in laboratorul agentiei. Analizele mai speciale si imposibil de realizat la Botosani vor fi trimise in laboratoare din tara.

  „In urma analizelor va fi constituita o baza de date. Datele vor putea fi prelucrate si modelate pe calculator. Este un proiect special facut pe calculator in care introduci tot felul de coeficienti. Atunci facem o modelare a sitului si vedem ce afecteaza”, a precizat Sorin Grindei, directorul APM Botosani.

  In functie de rezultatele obtinute prin modelarea datelor se vor cauta solutii pentru toate siturile contaminate la ora actuala. In cazul in care pe siturile respective isi desfasoara activitati agenti economici, acestia trebuie sa ia masuri pentru refacerea lor si readucerea in circuitul initial. In prima faza valoarea proiectului este de peste 120 mii euro, iar contributia Romaniei este de 22 mii euro. In cadrul acestui proiect vor fi formati si o serie de specialisti, care ulterior vor deveni formatori.

  „Vor fi sapte persoane ce vor invata sa utilizeze aceste tehnici GIS de modelare pe calculator, dupa care vom organiza traininguri”, a adaugat directorul APM Botosani. Prima parte a proiectului vizeaza formarea bazelor de date, a formatorilor si de modelare a datelor.

  Sursa: Jurnalul de Botosani

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.