APM Buzau a incheiat activitatea de evaluare a animalelor salbatice din specii protejate

Ministerul Mediului a pl?tit 404.418 lei pentru pagube produse de speciile protejate
APM Buzau a incheiat activitatea de evaluare a animalelor salbatice din specii protejate
APM Buzau a incheiat activitatea de evaluare a animalelor salbatice din specii protejate

Fata de anul trecut, s-a constatat o crestere a efectivului de lupi si ursi

Agentia pentru Protectia Mediului Buzau a incheiat activitatea de evaluare a efectivelor de animale salbatice din speciile strict protejate. Potrivit APM Buzau, acti­vitatea s-a desfasurat conform metodologiei stabilite de Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice. Pentru gestionarii fondurilor cinegetice, ale caror suprafete se suprapun peste arii protejate, evaluarile au fost realizate separat, iar la actiunile de evaluare au participat si custozii desemnati. Rezultatele actiunilor de evaluare rea­lizate in fiecare fond de vanatoare au fost analizate si centralizate, la nivel judetean, de Agentia pentru Protectia Mediului Buzau. APM Buzau precizeaza ca din evaluarile realizate rezulta faptul ca in judetul nostru sunt 484 de exemplare de urs, 170 exemplare de lup, 95 de exemplare de ras si 223 exemplare de pisica salbatica. Fata de evaluarea realizata in anul 2013, in anul 2014 a fost inregistrata cresterea populatiilor la speciile urs cu 48 indivizi si lup cu 12 indivizi, scaderea cu un exemplar pentru pisica salbatica si acelasi numar de exemplare de ras.

Centralizarile judetene contin, pe langa numarul de exemplare din speciile strict protejate (urs brun, lup, ras si pisica salbatica) si propunerile pentru numarul maxim de interventii in sezonul de vanatoare urmator. Astfel, pentru sezonul de vanatoare 2014/2015, numarul maxim de interventii propus este de 59 exemplare de urs, 38 exemplare de lup si 38 exem­plare pisica salbatica.

Propunerile vor fi analizate la nivel national, iar numarul maxim de interventii aprobat pentru sezonul pentru sezonul de vanatoare 2014/2015 va fi cuprins intr-un ordin emis de Ministerul Mediului si Schim­barilor Climatice, mai arata institutia. ●

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *