Competitie eco in care sunt implicati elevi din Salaj, premiata cu Energy Globe Award

  0
  363
  Competitie eco in care sunt implicati elevi din Salaj, premiata cu Energy Globe Award
  Competitie eco in care sunt implicati elevi din Salaj, premiata cu Energy Globe Award

  Potrivit asociatiei Viitor Plus, care organizeaza ecOprovocarea,  Energy Globe Award este una dintre cele mai prestigioase distinctii de mediu, recunoscuta in intreaga lume, si are drept scop evidentierea proiectelor de dezvoltare durabila, de succes, in fata unui public larg, de a  servi drept exemplu ca fiecare dintre noi poate aduce schimbari pozitive in mediul inconjurator.

  “Tinerii din Calarasi si din Zalau demonstreaza an dupa an, de 4 ani de zile, cat de mult iubesc natura si cat de dedicati sunt in a o proteja si a-I invata si pe cei din jurul lor cat este de important este sa colaboram pentru mentinerea fragilului echilibru al biosferei. Reciclare, campanii de constientizare, reutilizarea obiectelor, ingrijirea spatiului verde, plantare de copaci  sunt doar cateva din activitatile derulate voluntar de elevii din cele doua orase in cadrul proiectului ecOprovocarea.  Ei au devenit nu doar un exemplu pentru cei din comunitate, ci si un exemplu la nivel global, odata cu decernarea premiului Energy Globe Award Romania. Sa ne mandrim cu tinerii nostri!”, declara Lucia Cojocaru – Coodonatorul proiectului ecOprovocarea.

  EcOprovocarea este o competitie educationala in domeniul protectiei mediului, aflata, in prezent, la a patra editie, in care sunt implicate scoli gimnaziale din municipiile Calarasi si Zalau. Proiectul este organizat de ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila – si sponsorizat de compania TenarisSilcotub. Editia actuala se desfasoara pe parcursul intregului an scolar 2013-2014. Scopul principal este educarea tinerilor, prin implicarea activa si practica in diferite activitati de protectie a mediului. Fiecare institutie de invatamant este reprezentata de cate o echipa de voluntari, care coordoneaza implementarea unor activitati de protectie a mediului si de constientizare a comunitatii. Printre rezultatele palpabile de anul acesta, se numara: 38.463kg de deseuri reciclate, 3.275 de  arbori plantati, 10.007 voluntari implicati in activitati de protectia mediului.

  In perioada urmatoare, multi dintre castigatorii premiilor Energy Globe vor fi premiati in tarile lor, in cadrul unor gale oficiale. Proiectele castigatoare abordeaza tematici diferite, dar eficiente si care ofera raspunsuri cat mai multor probleme de mediu. Castigatorii premiilor Energy Globe Award sunt modele concrete de proiecte, ce apar prezentate pe site-ul concursului si care raman in baza de date a proiectului Energy Globe Award. Lista tuturor castigatorilor Energy Globe Award 2014, din peste 160 de tari va aparea online, pe site-ul www.energyglobe.info, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, decretata de ONU la data de 5 iunie.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.