Arabii vor sa construiasca primul oras ecologic din lume!

Planuri mari pentru printii petrolului din Golful Persic. Ei si-au propus sa ridice in Emiratele Arabe Unite primul oras din lume in intregime ecologic.

Pana la finalizarea proiectului este insa cale lunga si, se pare ca, preocupati de proiectele viitorului, emirii arabi uita de prezent. Acum, Golful Persic este o zona extrem de poluata.

Un oras de 50.000 de locuitori. Fara masini, fara poluare, care isi produce singur energia necesara. In valoare de 22 de miliarde de dolari, proiectul este cel mai indraznet de pana acum si porneste de la o premisa cat se poate de reala. Ziua in care monarhiile din Golf, vor ramane fara principala lor sursa de venit: petrolul.

Exista insa si critici. Potrivit acestora, Emiratele Arabe Unite ocupa un nedorit loc fruntas pe lista marilor poluatori, aproape de Statele Unite. Pe undeva, localnicii nici nu au alta solutie. Din cauza caldurii insuportabile, au nevoie de aer conditionat zi si noapte.

Si totusi, emirii din Golful Persic au planuri si mai mari. Pe langa primul oras in intregime ecologic, ei vor sa aduca in Emirate 15.000 de firme specializate in produse si energie „Verde”.

Potrivit proiectului, orasul verde are nevoie de opt ani ca sa fie complet si functional, iar banii necesari investitiei se aduna acum. Asta insa e cea mai mica problema, avand in vedere ca investitorii sunt printii aurului negru.

Sursa: PRO TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *