Arca „verde” a lui Noe, aproape gata

  0
  513
  Arca
  Arca "verde" a lui Noe, aproape gata
  Arca "verde" a lui Noe, aproape gata
  Arca "verde" a lui Noe, aproape gata

  Arca din plante, de inaltimea unui bloc cu trei etaje si cu o greutate de 50 de tone, amplasata vizavi de Tribunalul Bucuresti, se apropie de finalizare

  Bucurestenii care trec pe Bd. Unirii pot admira, vizavi de sediul Tribunalului Bucuresti, prima gradina verticala din Romania, aflata in plin proces de ridicare. Construit ca un oras pe o arca, monumentul – proiectat sa poata rezista cel putin un deceniu – va avea dimensiunile unui iaht de lux.

  Odata ridicata structura metalica vor fi „plantate” 3.000 de plante perene, de cinci tipuri, aduse din import, dar rezistente climei din Romania, care vor acoperi constructia. La interior, un sistem de irigatii, care va fi conectat la reteaua de aprovizionare cu apa a orasului, va mentine arca verde tot timpul anului.

  Proiectata initial pentru a fi vizitata in interior, arca nu va fi insa deschisa publicului, atunci cand vor fi puse la punct toate detaliile, ci va ramane in grija Primariei Sectorului 3 si se va transforma intr-un simbol al orasului.

  Arca, in cifre

  Prima gradina verticala din Romania va avea o lungime de 20 de metri si o latime de 6 metri. Aproape 200 de metri patrati de plante vor acoperi constructia, sustinute de 25 de tone de fier si de 20 de tone pamant. La acestea se adauga o membrana dintr-o pasla speciala, care protejeaza plantele de inghet si le mentine verzi de-a lungul anului.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.