Arges: 11 proiecte cu finantare din Fondul pentru Mediu, in derulare

  0
  550
  Arge?: 11 proiecte cu finan?are din Fondul pentru Mediu, în derulare
  Argeș: 11 proiecte cu finanțare din Fondul pentru Mediu, în derulare
  Arges: 11 proiecte cu finantare din Fondul pentru Mediu, in derulare
  Arges: 11 proiecte cu finantare din Fondul pentru Mediu, in derulare

  In cadrul conferintei de presa a Consiliului Judetean Arges din 29 octombrie, in prezenta presedintelui Florin Tecau, a presedintelui Administratiei Fondurilor pentru Mediu, Adrian Gearap si a deputatului Mircea Draghici, s-a semnat contractul de finantare a proiectului pentru impadurirea a 41 de ha terenuri degradate din comuna Ungheni.

  Adrian Gearap a mai prezentat situatia, la nivelul judetului Arges, cu privire la Programul Rabla 2014, precum si stadiul celor 11 proiecte cu finantare din Fondul pentru Mediu aflate in derulare in judetul nostru, respectiv:

  5 proiecte canalizare: comuna Caldararu, comuna Corbeni, comuna Mirosi, comuna Oarja, comuna Ungheni.
  1 proiect care vizeaza impadurirea terenurilor degradate- beneficiar, Consiliul Local Topoloveni.

  5 proiecte pe spatii verzi: municipiul Curtea de Arges, comuna Bradu, comuna Micesti, comuna Ungheni si comuna Vladesti.
  Doua proiecte pe spatii verzi, implementate in Municipiul Campulung si in Orasul Costesti, au fost deja finalizate.

  Potrivit presedintelui Administratiei Fondurilor pentru Mediu, la Programul Rabla, Argesul se situeaza in primele 3 judete la nivelul tarii, cu peste 900 de masini scoase din parcul auto si 852 de masini noi achizitionate, pentru persoane fizice. Anul acesta programul a demarat la inceputul lunii aprilie, au fost alocate 20.000 de tichete, dintre care 17.000 pentru persoane fizice si 3.000 pentru persoane juridice si institutii publice, cu un buget de 140 de milioane lei. S-a utilizat un singur tichet, a carui valoare s-a ridicat la suma de 6.500 lei. In urma unei analizei, s-au decis cateva modificari majore programului, pentru eliminarea unor probleme de functionare intampinate in trecut. Una dintre acestea a fost validarea in program doar a producatorilor si a dealerilor auto prin intermediul carora se implementeaza programul. Totodata, Rabla s-a transformat intr-un program ECO, intr-o masura mult mai mare decat pana acum. In acest moment, au fost rezervate toate tichetele pentru persoanele fizice din sistemul informatic al AFM.

  Pentru persoane juridice si institutii publice, au fost depuse in total 2.819 dosare, dintre care au fost acceptate 1.289 de dosare pentru un numar de 3.641 de masini. Pentru prima data de la inceputul programului, toate tichetele alocate persoanelor juridice si institutiilor publice au fost consumate, chiar depasite

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.