Asociatia Environ a sponsorizat salubrizarea pesterii de la Campeneasa

0
497

environIn datele de 14, 15 si 16 noiembrie 2008, Asociatia Environ a sponsorizat salubrizarea pesterii unicat de la Campeneasa, judetul Bihor.
Pestera de la Campeneasa, aflata in comuna Vascau, judetul Bihor, desi unicat in Europa, avand o cascada subterana de 42 de metri, a fost transformata de-a lungul anilor intr-o groapa de gunoi a comunitatii locale. Impresionati de acest dezastru ecologic, membrii asociatiei Environ au sponsorizat salubrizarea pesterii. Actiunea, avand ca organizatori Asociatia Environ si Consiliul Judetean Bihor a mai avut ca parteneri Primaria Comunei Vascau, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ‘Crisana’ si serviciul judetean Salvamont – Salvaspeo Bihor.
Salubrizarea pesterii a durat 3 zile datorita sutelor de tone de PETuri precum si a complexitatii procedurii. Membrii serviciului Salvaspeo au coborat cu echipament special 42 de metri in pestera dupa care au strans manual PET-urile si le-au urcat in containere speciale pana la suprafata. Procedeul spectaculos a avut ca rezultat curatarea pesterii.
Prezent la actiune, domnul Andrei Orban, presedintele Environ a declarat: „Am inceput cu efectul dar dupa ecologizare, vom lupta alaturi de autoritatile locale sa eliminam si cauza”.
Actiunea din weekend a fost doar prima etapa a unui proiect. Dorind sa contribuie la conservarea si punerea in valoare a acestui monument al naturii de la poalele muntilor Codru Moma, Asociatia Environ va face o evaluare clara a proiectului urmand sa stabileasca ce costuri mai implica. „Vom discuta cu reprezentantii Consiliului Local sa vedem daca putem lua in custodie aceasta pestera pentru ca vrem sa o redam circuitului turistic”, a declarat Andrei Orban, presedintele Environ.
Asociatia Environ va continua sa se implice in actiuni cu caracter ecologist dorind sa atraga atentia asupra reciclarii selective.
Asociatia Environ este o asociatie colectiva non-profit care are drept scop principal organizarea si implementarea la nivel national a unui sistem eficient de preluare si valorificare a deseurilor de echipamente electrice, electronice si electrocasnice (DEEE). Misiunea Environ vizeaza preluarea responsabilitatilor producatorilor si importatorilor cu privire la colectarea, tratarea, valorificarea si eliminarea nepoluanta a deseurilor EEE conform H.G. 448/2005 si legislatiei complementare.
[email protected]
Tel: 021-5280368;
www.environ.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.