Asociatia Green Revolution si Ministerul Mediului au lansat Green Business Index

Green Business Index este primul top al firmelor verzi din Romania.green business index

Green Business Index este un prim pas facut catre recunoasterea publica a eforturilor depuse de companiile romanesti in domeniul mediului, acesta constituindu-se intr-un clasament al celor mai responsabile companii romanesti fata de mediu.

Realizarea Green Business Index a pornit de la necesitatea mediatizarii eforturilor realizate de companii, a investitiilor si inovatiilor, precum si a proiectelor de mediu si responsabilitate sociala. Toate acestea reprezinta un factor de educatie si un exemplu pentru sectorul romanesc de afaceri.

Totodata, Green Business Index este o incurajare a trecerii rapide a sectorului business in zona verde, aceasta fiind una dintre prioritatile Asociatiei Green Revolution. Prin intermediul Green Business Index vor putea fi obtinute si centralizate informatii referitoare la activitatile de mediu desfasurate sau angajate de companiile romanesti, ceea ce poate oferi autoritatilor o viziune de ansamblu a situatiei existente si, implicit, directionarea fondurilor si initiativelor catre zonele in care este nevoie de acestea. In acest mod se va reusi si atragerea atentiei asupra importantei protejarii mediului si a resurselor naturale existente.

Green Business Index propune un chestionar realizat de Asociatia Green Revolution cu ajutorul unui grup de experti independenti, un chestionar axat pe urmatoarele categorii:

– Dezvoltare durabila
– Impactul asupra mediului
– Transport
– Resurse
– Cladiri
– Achizitii verzi
– Managementul deseurilor

Chestionarul rezultat va fi distribuit companiilor romanesti, el fiind extrem de usor de completat prin intermediul softului dezvoltat special in acest scop.

Concluziile raportului Green Index Business vor fi prezentate in gala de premiere, gala ce va avea loc la inceputul lunii iulie.

Raportul Green Index Business va fi distribuit tuturor companiilor participante, celor prezenti la gala de premiere, autoritatilor centrale si locale, si mass-media.

Mai multe amanunte pot fi obtinute prin intermediul site-ului oficial al Green Business Index, www.gbindex.ro.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *