Astazi este Ziua Debarasarii Nationale

Romanii care mai au inca prin case echipamente electrice si electrocasnice de care vor sa scape sunt invitati sa le scoata astazi in strada, de Ziua Deabarasarii Nationale.

Televizoarele cu lampi nefunctionale, frigiderele care nu mai ingheata si monitoarele depasite de noile tehnologii vor lua drumul reciclarii.

Oamenii nu vor fi nevoiti sa mearga pana la centrul de reciclare din orasul sau sectorul lor, pentru ca „rablele” vor fi preluate, din fata blocului, de masinile agentiilor de salubritate sau de companiile private cu care au contract primariile.Acestea le vor transporta la punctele special amenajate pentru aceste tipuri de deseuri.

Organizata pentru prima data in Romania, dupa model occidental, campania este initiata de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile si se va desfasura in prima parte a zile, incepand cu ora 8.30. La actiunea ecologica au raspuns afirmativ 110 primarii din toata tara si, pentru ca obiectele sa nu fie luate de alte persoane inainte sa fie ridicate de salubritate, s-a cerut ajutorul politiei.

Daca „testul” de astazi va merge bine, ministrul mediului, Attila Korodi, vrea sa organizeze, lunar sau trimestrial, o zi dedicata reciclarii.

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *