Companiile care instaleaza sistemul de panouri solare legate la reteaua electrica nu informeaza intotdeauna clientii ca sistemul se va opri odata cu reteaua de curent electric. Asa ca acestia, dupa ce au cheltuit de intre 20.000 si 80.000 de dolari sau chiar mai mult, sfarsesc cu sistem care este 100% dependent de energia electrica.
Aceasta legatura a panoului solar la reteaua electrica face ca mecanismul sa functioneze pe baza de electricitate cand este nevoie si sa respinga excesul de electricitate inapoi in retea atunci cand consumatorul nu o foloseste la capacitate totala, fiind generata de panouri fotovoltaice (FV).
Atat timp cat reteaua este in functiune, reprezinta o solutie inteligenta, deoarece reduce facturile la electricitate ale clientilor, generand energie „curata”, relateaza Naturalnews.com.
Pentru ca aceste sisteme sunt legate la reteaua electrica, toate au caracteristica de siguranta care le deconecteaza de la retea atunci cand curentul cade.
Cu alte cuvinte, daca nu mai e curent, intreaga linie de producere a energiei solare devine pe loc inutila si nu poti porni un laptop chiar daca ai panouri solare in valoare de 100.000 de dolari pe acoperis. Si asta chiar daca soarele straluceste pe cer.
Contrar asteptarilor, nu poti pur si simplu instala un switch care sa treaca sistemul FV doar pe uz local. Pentru ca o astfel de solutie nu este permisa de codul electric local. Un asemenea sistem este dificil de aranjat intr-o maniera sigura si mai mult ca sigur ar incalca codul local, cel putin in Statele Unite.
Patru din cinci oameni este posibil sa nu creada aceasta informatie, pentru ca frizeaza absurdul. Mike Adams a discutat pentru Naturalnews.com cu ingineri si arhitecti care nici nu stiau aceasta informatie. Sistemul devine nesigur pentru ca la oprirea curentului se opreste si el. Nu exista nici un sistem bypass. Se presupune totusi ca, daca reteaua principala cade, exista undeva o linie electrica care ar putea lucra.
Sistemele fara curent
Sistemele independente sunt cele care nu se conecteaza la reteaua de curent,functioneaza pe o combinatie de panouri solare, baterii si adesea un generator de rezerva pe benzina, diesel sau propan.
Acestea sunt extraordinar de scumpe pentru a fi detinute si folosite, in mare parte datorita costului bateriilor.
Tehnologia bateriilor din ziua de astazi a ramas blocata la 1800, pentru ca, chiar si asa numitele baterii “deep cycle”, dureaza numai 5-10 ani. Costul unor baterii pentru un sistem clasic fara curent pentru o casa de patru pesoane ajunge la 500 de dolari pe luna.
Bateriile pot fi eliminate intr-un asemenea sistem, printr-un generator standby.
Solutia ar fi achizitionarea unui generator Generak de 20kw si a 4.500 de litri de propan. Daca te bazezi pe unele tehnici de consevare a energiei, cum ar fi limitarea utilizarii aerului conditionat sau a boilerului, cei 4.500 de litri iti pot ajunge 2-3 luni pentru o casa obisnuita. Si daca mai ai si niste panouri solare sa te ajute pe parcurs, poti extinde la 4-6 luni, din moment ce ai folosi propanul doar noaptea sau cand nu este soare.
Si totusi doar un sistem fara curent iti ofera o adevarata independenta energetica.
Multi oameni care cumpara sisteme conectabile la reteaua electrica cred ca au cumparat sisteme fara curent.
Companiile care instaleaza sistemul de panouri solare legate la retea nu informeaza intotdeauna clientii ca sistemul se va opri odata cu reteaua de curent electric. Asa ca acestia, dupa ce au cheltuit de intre 20.000 si 80.000 de dolari sau chiar mai mult sfarsesc cu sistem care este 100% dependent de reteaua publica.
Sistemul fara curent electric se gaseste in oferta limitata.
Producatorii sistemelor independente din Germania, Japonia si China au primit comenzi in avans pentru luni. Stocul de rezerva este aproape inexistent. Comandarea si primirea unui asemenea sistem poate dura pana la 6 luni.
Traducere si editare: Catalina Rusin