Au dat importanta mediului inconjurator

  0
  775
  Au dat importanţă mediului înconjurător
  Au dat importanta mediului inconjurator

  Voluntarii ECOTOP Oradea au desfasurat, in perioada 23-24 iulie, o actiune de igienizare in zona Damis. Actiunea a facut parte din cadrul proiectului „Dezvoltarea si diversificarea activitatilor Clubului de Mediu pentru tineri, departament al ECOTOP, prin activitati de promovare a voluntariatului in protectia mediului”, finantat de catre Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Bihor.

  „Actiunea, desfasurata in localitatea Damis pe valea situata in partea sudica a satului, a adunat 30 de voluntari din liceele din Oradea, printre care si voluntari ai organizatiei. Initiativa apartine organizatiei din dorinta de a da exemplu si de a sensibiliza comunitatea locala asupra poluarii apei si mediului. Sacii menajeri adunati au fost colectati de un mijloc de transport trimis de catre Primaria Bratca. S-a asigurat transportul pana in zona si returul in Oradea, iar tinerii au fost cazati in regim de cabana la Centrul de Resurse si Promovare Turistica din Damis al ECOTOP Oradea. Atmosfera a fost placuta, tinerii au avut prilejul de a interactiona intre ei, de a cunoaste comunitatea, peisajul si de a se recrea”, a declarat Mircea Talpos, director ECOTOP Oradea. Proiectul a debutat in luna mai, pe parcursul caruia s-au realizat alte doua actiuni. Prima a facut apel la importanta constientizarii tinerilor referitor la voluntariat si cum se pot implica in astfel de activitati din Oradea. Au fost alese clasele a IX-a si a X-a din 7 licee oradene, implicand peste 200 de tineri. Membrii Ecotop au prezentat o serie de fotografii si au impartit un chestionar referitor la rolul voluntariatului in randul oradenilor. A doua activitate a constat in organizarea concursului interliceal „Ecotura”, aflat la a XII-a edittie. Concursul cu tematica montana si de cunoasterea mediului a scos, literalmente, tinerii din oras pentru a cunoaste cadrul natural bihorean. Concursul s-a desfasurat in Muntii Codru Moma, pe Valea Ponor, satul Izbuc. Pe parcursul a 3 zile, 17, 18, 19 iunie, tinerii au fost solicitati sa realizeze probele pregatite atat pe traseu cat si in tabara. La final, primele 3 locuri au fost premiate.

  Promovarea si transportul au fost sustinute printr-un proiect finantat de DJTS Bihor. Sponsorii actiunii au fost CAPDD Bihor si firma AlpinEXPE.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.