Au fost decernate Premiile Pentru Un Mediu Curat

gala-premiilor-mediu-curat1.jpgAsociatia ECOTIC si HotNews.ro, cu sprijinul Ministerului Mediului – Departamentul Mediu au incheiat campania “Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat”, care s-a desfasurat in perioada 1 sept. – 15 nov. 2009. Decernarea premiilor a avut loc miercuri 18 noiembrie, la Hotel Intercontinental.

Miercuri 18 noiembrie, a avut loc Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat. Gala a incheiat campania de promovare a proiectelor dedicate protectiei mediului si economisirii resurselor sustinuta de Asociatia ECOTIC si HotNews.ro in perioada 1 septembrie – 15 noiembrie 2009. Prin aceasta campanie, organizatorii si-au propus sa popularizeze programele de responsabilizare sociala ale companiilor sau institutiilor publice, precum si bunele practici la nivelul comunitatilor locale, in domeniul protectiei mediului. Astfel, companiile, institutiile publice, organizatiile non-guvernamentale, institutiile de invatamant si, nu in ultimul rand, publicul larg, au fost invitati sa posteze descrieri si fotografii/video ale proiectelor de mediu pe care le recomanda fie in calitate de organizatori ai acestora, fie ca membri ai comunitatilor locale.

In concurs au fost inscrise 31 de proiecte. Au fost acordate 31 de diplome si 4 premii. Proiectele desemnate castigatoare in urma jurizarii au fost premiate cu trofee, persoanele care au inscris in competitie proiectele primind premii constand in echipamente electrice si electronice in valoare totala de 4.000 de EURO.

Marele Premiu, in valoare de 1500 euro, a fost acordat Grupului Scolar Agricol “Cezar Nicolau” din Branesti care a dezvoltat programul Natura Vie.

Premiul II, in valoare de 1000 euro, a fost acordat Romtelecom SA care a dezvoltat programul Adopta un rau.

Premiul III, in valoare de 500 euro, a fost acordat Realitatea Media SA care a dezvoltat programul Romania prinde radacini.

Premiul Publicului, in valoare de 1000 euro, a fost acordat Colegiului National “Octavian Goga” din Miercurea Ciuc care a dezvoltat programul STOP POLUARII.

“Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat a fost conceputa de organizatori ca o campanie nationala de constientizare si educatie ecologica, prin evidentierea proiectelor de protectie a mediului, de economisire a resurselor, de ecologizare a zonelor poluate, de colectare selectiva a deseurilor si, totodata, ca o alternativa la activitatile cu impact negativ asupra echilibrului ecologic, larg mediatizate in mass-media.

ECOTIC si Hotnews.ro, ca organizatori ai acestei campanii, derulate sub egida Ministerului Mediului, au urmarit sa popularizeze programele de responsabilizare sociala ale companiilor, institutiilor publice, organizatiilor non-guvernamentale, precum si initiativele intreprinse la nivelul autoritatilor locale (primarii, scoli si colegii)” a declarat Valentin Negoita, Presedinte ECOTIC.

“Gala Premiilor pentru un Mediu Curat este o premiera, o punere in lumina, prin mijloace moderne de comunicare, a initiativelor pentru mediu. Credem ca fiecare participant la aceasta campanie este un premiant prin ceea ce face. Credem ca succesul Galei se afla in primul rand in posibilitatea de a vedea virtual proiecte din diverse zone ale tarii, despre care, altfel, nu am avea cunostinta.”, a declarat Ana-Maria David, coordonator de proiecte speciale la HotNews.ro.

Criteriile de jurizare au fost:

* Gradul de responsabilizare si implicare a comunitatii – oglindita in numarul de participanti, alte institutii sau companii atrase in proiect
* Originalitatea proiectului
* Relevanta proiectului pentru comunitate
* Vizibilitatea in randul targetului vizat/acoperirea media obtinuta
* Eficienta campaniei raportata la efortul investit

Componenta juriului:

Teodor Ognean, Director Departamentul Gestiunea Deseurilor, Ministerul Mediului

Sorin Oprescu, Primarul General al Capitalei

Varujan Pambuccian, Membru in Comisia de IT&C din Camera Deputatilor

Valentin Negoita – Presedintele Asociatiei ECOTIC

Ana-Maria David – Coordonator Proiecte speciale HotNews.ro

Campania organizata de Asociatia ECOTIC si HotNews.ro a fost sustinuta de catre partenerii: Gremlin Computer, Green WEEE si Hotel Intercontinental.

Partenerii media ai evenimentului: Money Channel, Radio Romania Actualitati si Radio Itsy Bitsy.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,152FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente