Au fost descoperite forme de viata la o distanta de 700 de ani lumina de Pamant

1
469

Cercetatorii spanioli au descoperit blocuri intregi de molecule organice la cateva sute de ani lumina de planeta noastra.
viata
Cercetatorii cred ca aceste molecule ar fi responsabile de aparitia primelor forme de viata. Moleculele de naftalina au fost descoperite intr-o regiune formata din nori gazosi si praf, situata in constelatia Perseus, la 700 de ani lumina de Pamant. Potrivit specialistilor, aceste molecule sunt cele mai complexe forme descoperite pana acum in regiunile indepartate din spatiul interstelar, informeaza „Daily Mail”, preluat de Realitatea TV.
Cercetatorii cred ca modul in care naftalina reactioneaza la conditiile existente in spatiu face foarte plauzibila ideea existentei unor forme de viata in regiunile in care aceasta a fost descoperita. Astfel, in momentul in care este expusa la radiatii ultraviolete, in combinatie cu apa si amoniu, toate, elemente des intalnite in spatiul interstelar, naftalina poate produce o mare varietate de aminoacizi, ”caramizile” care alcatuiesc proteinele. ”Scopul nostru este sa investigam daca alte hidrocarburi, mai complexe exista in aceeasi regiune, inclusiv aminoacizi”, a precizat dr. Iglesias Groth, cercetator in cadrul Institutului de Astrofizica din Canarias, Spania.

Sursa: Ziua

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.