Aurel Gunoier ii indeamna pe turisti sa recicleze deseurile

Aurel Gunoier îi îndeamn? pe turi?ti s? recicleze de?eurile
Aurel Gunoier ii indeamna pe turisti sa recicleze deseurile
Aurel Gunoier ii indeamna pe turisti sa recicleze deseurile

Peste 200 de turisti l-au cunoscut pe Aurel Gunoier, peste 1.000 de vizitatori au dorit sa aiba amintire o fotografie marca Generation Awake si peste 1.300 de premii din materiale reciclate au fost impartite.

Acestea sunt rezultatele partiale ale campaniei Generation Awake, care invita oamenii sa se gandeasca la obiceiurile de consum si la consecintele acestora asupra mediului, resurselor naturale, calitatii vietii, sanatatii si bunastarii. Expozitia itineranta promoveaza conceptul de „economie ecologica (circulara)”, in special aspecte legate de managementul deseurilor si indeamna publicul sa isi manifeste sustinerea prin aderarea la comunitatea social media.

Expozitia poate fi vizitata in aceasta vara in statiuni de vacanta populare in sapte state membre ale Uniunii Europene – Bulgaria, Croatia, Grecia, Italia, Portugalia, Franta si Romania – tari care inregistreaza o rata scazuta de reciclare.

Conform unui grafic recent publicat de catre Agentia Europeana de Mediu, rata de reciclare in Romania este de 1 la suta, in Bulgaria putin peste 0,5 la suta, in timp ce la polul opus se situeaza Italia, cu o rata de 36 la suta, cea mai mare valoare inregistrata in randul celor sapte tari vizate de campanie, dar oricum sub procentajul mediu de 50 la suta.

„Daca esti interesat de eficientizarea resurselor naturale, hai in Piateta Perla sa te informezi, sa faci poze cu Aurel Gunoier si sa sustii expozitia itineranta Generation Awake”, ne indeamna reprezentantul campaniei la Constanta, Cosmin Barzan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *