Oamenii din statul australian Queensland au participat la o capturare in masa a broastelor buboase veninoase, intr-un efort colectiv de control al daunatorilor.
broaste buboase
Evenimentul este cunoscut drept Toad Day Out si a fost promovat de un politician din Queensland, Shane Knuth, informeaza BBC.

Broastele buboase trebuie sa fie capturate in viata si fara sa fie ranite, examinate de experti, apoi ucise cu omenie, potrivit regulilor evenimentului.

Broastele buboase de trestie au fost aduse in Australia din America de Sud in 1935 pentru a manca gandacii, dar au devenit o pesta ele insele.

“Acesta este un exemplu al modului in care poate fi castigat razboiul cu broastele de trestie”, a declarat Knuth, care spera sa faca din Toad Day Out un eveniment national.

Criticii broastelor buboase le invinovatesc pentru moartea crocodililor care le mananca, intoxicandu-se din cauza veninului lor.

Si copiii au participat la colectarea animalelor. “Nu stiu cate avem, dar toate sunt asa de grase!”, a declarat un baietel.

Majoritatea broastelor buboase vor fi transformate in fertilizatori sau vor fi donate departamentului stiintific de la Universitatea James Cook.

Dar cele mai grase vor fi impaiate de un taxidermist din Queensland.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here