Unul dintre cele mai cunoscute parcuri naturale din America s-a transformat într-un infern. 90.000 de hectare de vegetaţie, distruse de flăcări

Arheologii greci au hotarat sa taie pinii care inconjoara vestigiile de la Delfi, templu ce gazduia cel mai cunoscut oracol din lumea antica, pentru a preveni eventuale incendii, au anuntat luni surse din Ministerul Culturii.
incendii
“Vrem sa evitam repetarea a ceea ce s-a intamplat la Olympia”, in august 2007, a declarat directorul siturilor arheologice, Miranda Karatzas. Olympia, leaganul Jocurilor Olimpice, situata in Peloponez, nu a putut fi salvata de flacarile care au distrus intreaga regiune.

Un studiu adoptat de Consiliul Central de Arheologie prevede taierea pinilor aflati prea aproape de muzeu si de ruinele din Delfi, pentru a fi inlocuiti cu o vegetatie mai rezistenta la foc, de exemplu leandri sau maslini, a precizat Karatzas.

Delfi, templu dedicat zeului Apollo care gazduia oracolul din Delfi, cel mai cunoscut din Grecia Antica, este unul dintre cele mai vizitate situri arheologice din tara.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here