Orase eco create dupa modelul padurilor ecuatoriale, viitorul asezarilor urbane

In conditiile cresterii populatiei mondiale si a oraselor din ce in ce mai aglomerate, o arhitecta britanica a gasit o solutie inovatoare: orasul eco. Turnuri-ciuperca, construite dupa modelul asezarilor din padurea ecuatoriala, ar putea rezolva problema crizei terenurilor pentru locuinte.
orase eco

”Ciupercile Tropicale Simbiotice”, dupa cum au fost botezate aceste structuri, sunt de fapt paduri tropicale artificiale unde copacii sunt inlocuiti cu turnuri rezistente, informeaza ecofriend.org.

In cupola”ciupercii” sunt integrate celule solare transparente, iar ”crengile” au o rezistenta ridicata, suficienta pentru a sustine mai multe case, sustine arhitecta Sarah Mohd. Trunchiul ”copacului” indeplineste rolul unui pasaj, prin intermediul caruia ”crengile” sunt alimentate cu energie.

Cladirile nu vor genera doar electricitate solara, ci si biomasa, care va fi mai apoi distribuita in fiecare dintre coloniile ciupercii.

Apa de ploaie va fi recoltata si folosita atat ca apa potabila, cat si ca apa menajera. Transportul va fi limitat, 90% din spatiu fiind destinat pietonilor.

Fiecare colonie isi va produce singura energia si hrana, prin intermediul gradinilor distribuite pe verticala si a acoperisurilor destinate locuirii.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente