Avantajele folosirii apei de ploaie

Reutilizarea apei în Europa – tu ce p?rere ai?
Avantajele folosirii apei de ploaie
Avantajele folosirii apei de ploaie

Economisiti 75 litri apa potabila pe zi! La utilizarea apei trebuie sa se ia in considerare aspectele ecologice si economice.
In ultimul timp, consumul de apa pe cap de locuitor a crescut tot mai mult. Astazi consumul de apa pe cap de locuitor este de cca.150 litri pe zi. De cele mai multe ori este vorba de apa potabila. Din aceasta numai 3-4% se foloseste pentru gatit si pentru baut. De exemplu la o baie in cada se foloseste de 3 ori mai multa apa calda decat in cazul unui dus.

50% din consumul nostru de apa nu necesita apa potabila. Romania are numeroase surse de apa potabila, dar 50% din consumul nostru de apa nu necesita apa potabila (de ex. rezervorul WC, masina de spalat, udarea gradinii si a spatiilor verzi, spalarea masinii etc). O persoana ar putea economisi 75 litri apa potabila scumpa pe zi – prin folosirea apei de ploaie.

Avantajele apei de ploaie:
nu costa nimic;
nu trebuie prelucrata;
ofera protectie contra calcifierii (de ex. a masinii de spalat);
ajuta plantele la preluarea de minerale

Verificati ultima dvs. factura de apa. Comparatia cu anii anteriori arata cat de mult au crescut costurile. Aceasta nu este de mirare: noi avem cerinte tot mai mari privind calitatea apei noastre si platim pentru aceasta.

moby-rain-barrel-02 resizeButoaie moderne pentru apa de ploaie. Butoaiele sau rezervoarele de apa de ploaie ca furnizor de apa gratuita s-au dezvoltat in toata lumea. Instalatii de folosire a apei de ploaie in multe marimi si modele isi gasesc utilizarea in domeniul productiei si satisfac tot mai bine cerintele individuale. Oferta incepe cu instalatii simple care constau adesea dintr-un acumulator de apa de ploaie si un butoi sau rezervor pentru apa de ploaie si servesc exclusiv la udarea gradinii.
Gratis din jgheabul acoperisului. Apa de ploaie se strange in mod obisnuit de pe acoperis. Un sistem de conducte si filtre comutate in prealabil conduce apa de ploaie la rezervor. Rezervorul este supra- sau subteran sau instalat in pivnita.
Cu ajutorul unei pompe si a unui filtru de recirculatie apa de ploaie este condusa prin conducte la locurile de consum. In perioadele uscate alimentarea este asigurata printr-un sistem automat cu apa potabila.

Pompa de butoi. Pompa de butoi preia apa de ploaie din rezervoarele de colectare ca dupa aceea ea sa deserveasca la udarea gradinii.

Filtre bune. Desi filtrele uzuale de pe piata dispun de seturi fine de site, in rezervor ajung mici particule de praf care se depun pe fundul rezervorului sub forma de strat de sedimente si cu timpul formeaza o depunere minerala. Acest strat este de mare importanta pentru calitatea apei si nu ar trebui sa fie deranjat prin curatirea frecventa a rezervorului sau prin starnire.
Curatirea se recomanda numai la fiecare 10-15 ani. Nu exista suspiciuni referitoare la igiena apei de ploaie. Studiile stiintifice confirma ca instalatiile moderne de folosire a apei de ploaie garanteaza filtrarea suficienta a apei de ploaie.
Sfat util pentru economia de energie! 50% din consumul nostru de apa nu necesita apa potabila. Numai prin rezervorul WC se consuma in mod inutil intr-o gospodarie de 4 persoane cca. 130 litri de apa potabila. Si spalarea masinii, udarea gradinii etc. se pot face cu apa de ploaie.

Se economisesc taxe de canalizare. In multe comune se plateste o taxa de canalizare calculata in functie de consumul de apa potabila. Folosirea de apa de ploaie economiseste multi bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *