Razboi politic din cauza pistelor de biciclete la Arad

0
546
Război politic din cauza pistelor de biciclete la Arad
Razboi politic din cauza pistelor de biciclete la Arad
Razboi politic din cauza pistelor de biciclete la Arad

Un vis mai vechi al aradenilor este pe cale sa se indeplineasca: ei vor avea piste de biciclete. Acestea vor fi realizate pe Faleza Muresului, de la podul Micalaca pana la Padurea Ceala si vor costa 5.494.332,63 lei fara T.V.A. Politicienii spun ca pistele de biciclete sunt extrem de scumpe, pe modelul bancilor de 8.500 de euro/bucata sau a cosurilor de gunoi de 650 de euro/bucata.

Piste pe Faleza Muresului

Visul aradenilor de a avea primele piste de biciclete va deveni realitate. In timp ce locuitorii Aradului cer piste de biciclete care sa lege cartierele municipiului de zona centrala a orasului, Primaria a decis sa le construiasca pe Faleza Muresului. Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, a semnat in urma cu cateva zile contractul de lucrari pentru amenajarea pistei de biciclisti pe Faleza Muresului intre Podul rutier Micalaca si Padurea Ceala. Proiectul Tehnic a fost elaborat in cursul anului 2013 de o firma din Bucuresti, in cadrul Programului de cooperare transfrontaliera Ungaria-Romania. In luna noiembrie 2013 a fost lansata procedura de achizitie publica prin licitatie deschisa a lucrarilor de executie. La procedura au participat sapte ofertanti si a castigat Asociatia SC Syl Con Trans SRL – SC Electro Construct SRL – SC Lile Service GC SRL. ”Valoarea ofertei castigatoare a fost 5.494.332,63 lei fara TVA, iar lucrarea va fi executata in 24 de luni”, spun reprezentantii Primariei Arad. Practic, vor fi amenajate piste de biciclete pe toata lungimea falezei Muresului. Acestea vor avea o lungime de 12,5 kilometri si o latime de un metru pentru fiecare sens de circulatie. In cadrul proiectului va realiza reabilitarea falezei Muresului si pe traseu vor fi amplasate 15 locuri de popas, dotate cu rastel de biciclete, bancuta si cos de gunoi.

PSD Arad considera ca pistele de biciclete sunt anormal de scumpe

PSD Arad saluta semnarea contractului pentru pistele de biciclete in municipiul Arad. „In sfarsit, dupa aproape 10 ani de mandat Gheorghe Falca, apar premisele realizarii unor piste pentru biciclisti. A fost nevoie de ani de presiuni din partea aradenilor, a organizatiilor non-guvernamentale, a partidelor politice, pentru semnarea unui contract care sa permita demararea lucrarilor. Din pacate, parca este un blestem al administratiei PDL: orice obiectiv se realizeaza, are costuri nejustificat de mari. Realizarea pistelor pentru biciclete nu presupun costuri mari de realizare. Este vorba in cea mai mare parte de a trasa spatii delimitate pe zone deja asfaltate. Pentru 12,5 kilometri de piste, aradenii vor plati peste 1,2 milioane de euro, fara TVA! Ca o comparatie, un kilometru de autostrada, lucrare infinit mai complexa, costa in jur de 6 milioane de euro. Culmea tupeului, ni se spune ca suma preconizata initial pentru pistele destinate biciclistilor era de peste 2 milioane de euro”, a declarat Ilie Chesa, prim-vicepresedinte PSD Arad. Politicienii spun ca din aceasta suma Primaria putea realiza piste de biciclete care sa lege si cartierele Aradului de cea proiectata.

„Eu cred ca acest lucru at putea fi realizabil, in special in cazul cartierului Aurel Vlaicu, unde exista conditii optime de proiectare iar cartierul are o populatie numeroasa. Credem ca pentru realizarea pistelor de biciclete nu este nevoie de resurse foarte importante – doar de bunavointa, putina inteligenta si sume de bani decente. Cerem administratiei locale sa nu mai astepte alti 10 ani pentru a realiza piste pentru biciclete si in celelalte cartiere. Cu putin spirit gospodaresc, pistele pot fi realizate repede si ieftin”, a explicat Ilie Chesa, prim-vicepresedinte PSD Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.