Artwork din mucuri de tigara la Constanta! 10 kg de deseuri ”pescuite” din adancul Marii Negre

Un artwork inedit, peste 300 de turisti informati despre #plajecurate si 10 kg de deseuri scoase din Marea Neagra de catre 37 de scafandri. Aceasta este ”prada” obtinuta in urma evenimentului organizat de ONG Mare Nostrum in weekendul care a trecut! Evenimentul Mare Nostrum pentru #plajecurate a starnit curiozitatea tuturor turistilor aflati pe faleza Cazino Constanta in…

Citește mai departe

Incinerarea deseurilor municipale – o tehnologie esuata!

Daca in timpul celui de-al doilea razboi mondial nazistii foloseau incineratoarele pentru a pierde urma unei „probleme”, azi incineratoarele sunt folosite pentru a sterge urmele si pentru a camufla dovezile industriilor murdare si nesustenabile si lipsa de performanta in administrarea cantitativa a deseurilor de catre generatori si administratiile publice locale, volumele de deseuri generate fiind distruse fizic si, deci, imposibil de monitorizat si verificat.

Citește mai departe

Organizatia Mondiala a Sanatatii: Nu trebuie sa fim vegetarieni, dar trebuie sa fim aproape vegetarieni

Expertul Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) Joao Breda a declarat, miercuri, la conferinta Mediafax dedicata „Cosului National de Alimentatie Sanatoasa”, ca dieta zilnica trebuie sa contina in proportie de 70 – 80% alimente de origine vegetala si numai 60 de grame de carne. „Alimentele de origine vegetala trebuie sa aiba partea cea mai mare in…

Citește mai departe

    E-bike-sharing, la Deva

    Deva va avea in premiera nationala un sistem de inchiriat biciclete electrice. Ideea a aparut la sfarsitul lunii trecute, in urma vizitei Principelui Nicolae la producatorul de biciclete de la Santuhalm. Aici, Alteta Sa si primarul Devei au asistat la prezentarea mai multor modele de biciclete electrice, inclusiv biciclete duble. Principele Nicolae se numara printre…

    Citește mai departe

    Generatia „Romania 100“ vrea sa traiasca intr-o lume curata

    „Dragi oaspeti, ocupati-va locurile! Urmeaza o calatorie intr-un viitor creat de copii. Zambiti si lasati loc curiozitatii“. Asa am citit printre randurile invitatiei azurii lansate ieri de initiatorii proiectului Generatia „Romania 100“, propus de Gimnaziul „Varlaam Mitropolitul“. In rolul capitanului de cursa l-am regasit pe Adrian Timofti, profesor de istorie la „Varlaam“ si la Liceul…

    Citește mai departe

    Avantajele si dezavantajele energiei nucleare. Ce beneficii ne aduce in Romania si la ce sa ne asteptam pe viitor

    Compania de stat Nuclearelectrica a ales in toamna anului trecut compania China National General Nuclear Power Corp (CGN) drept partenerul pentru realizarea reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda. Insa Daniela Lulache, directorul general al societatii romanesti, avertiza intr-un interviu recent ca partea romana nu va semna contractul „in orice conditii“ si ca „exista un…

    Citește mai departe

    Model de ferma biodinamica

    Produsele avand eticheta biodinamica si certificarea Demeter sunt cunoscute de catre clientii pietelor locale de produse ecologice. Maria Forstbauer de la Forstbauer Family Natural Food Farm, inpreuna cu intreaga sa familie sunt printre pionierii miscarii ecologiste din agricultura canadina, si detine una dintre cele mai recunoscute ferme biodinamice certificate „Demeter”, in Valea Fraser din Chilliwack…

    Citește mai departe
    S-a f?cut recens?mântul berzelor albe

    S-a facut recensamantul berzelor albe

    In aceasta luna, Societatea Ornitologica Romana a efectuat recensamantul berzelor albe, in asociere cu doua organizatii. In Arges, monitorizarea a fost facuta de prof. univ. dr. Radu Gava, dr. Adrian Mestecaneanu si Florin Mestecaneanu. Dupa parcurgerea a nu mai putin de 1.700 km, cei trei ornitologi au identificat doar 68 de cuiburi pe raza localitatilor…

    Citește mai departe
    Ferma Familial? Bio, baza dezvolt?rii rurale durabile

    Forstbauer Family Natural Food Farm pionier in agricultura organica

    Produsele alimentare avand eticheta biodinamica, sau certificarea Demeter sunt cunoscute de catre clientii pietelor locale de produse ecologice. Maria Forstbauer de la Forstbauer Family Natural Food Farm, inpreuna cu intreaga sa familie sunt printre pionierii miscarii ecologiste din agricultura canadina, si detine una dintre cele mai recunoscute ferme biodinamice certificate „Demeter”, in Valea Fraser din…

    Citește mai departe
    Emil Morariu, investitor in energie verde: Stau calare pe certificate verzi pe care nu le pot vinde. Am mil. euro blocate

    Emil Morariu, investitor in energie verde: Stau calare pe certificate verzi pe care nu le pot vinde. Am mil. euro blocate

    Investitorii in energie verde intampina mari probleme dupa schimbarile legislative in domeniu. Emil Morariu (foto), unul dintre fostii actionari Bere Mures, care a investit 25-30 mil. euro, alaturi de Virgil Mailat si ginerii sai, in parcuri eoliene a povestit intr-un interviu acordat wall-street.ro cum arata acum investitiile pe care le-a realizat dupa exitul de la Bere Mures…

    Citește mai departe

    “Piatra curata” – campanie de ecologizare initiata de Primaria Piatra Neamt

    *”Ai vazut o hartie pe jos – Arunc-o la cos !! Alatura-te si tu campaniei !” Considerata luna curateniei, aprilie demareaza in forta la Piatra Neamt unde Primaria a anuntat una din cele mai interesante campanii. “Piatra curata” este o campanie de ecologizare initiata de Primaria Piatra Neamt in care sunt implicati toti cetatenii. Pana…

    Citește mai departe

    “reINVENT – Cosuletul ECO”. Atelier de Reciclare InteraktivA

    Interaktiv University are placerea de a te invita la un nou atelier din seria “reINVENT”. Tema acestuia este inspirata de sarbatorile de Paste care se apropie cu rapiditate. Pe 6 aprilie transformam materialele reciclabile intr-un cos original pentru ouale de Paste: Cosuletul ECO! “reINVENT – Cosuletul ECO”. Atelier de Reciclare InteraktivALa atelierul “reINVENT” ideile vor…

    Citește mai departe

    Interviu cu Aurel Gunoier, un cos de gunoi vorbitor de culoare gri

    Aurel Gunoier, un cos de gunoi vorbitor de culoare gri, este noul membru al campaniei Generation Awake a Comisiei Europene. El s-a alaturat echipei la inceputul anului 2014. Alaturi de Manole Maniacul cu Apa, Irina Impulsiva, Robert Rutina si Grigore Grasutul, Aurel Gunoier este preocupat de eficientizarea resurselor Europei. Motto-ul lui este „Transforma gunoiul intr-o…

    Citește mai departe
    Nu ?tii ce s? faci cu ziarele ?i revistele vechi? Un designer polonez are r?spunsul!

    Nu stii ce sa faci cu ziarele si revistele vechi? Un designer polonez are raspunsul!

    Nu stii ce sa faci cu ziarele si revistele vechi? Barbara Turska-Knyziak are raspunsul. Designerul polonez colecteaza ziare vechi de la prieteni si familie si le transforma in „nuiele” de hartie din care confectioneaza abajururi, boluri si cosuri de fructe.  „Ziarele si revistele reciclate sunt materiale cu potential enorm si foarte ecologice, insa cu toate…

    Citește mai departe
    7 secrete pentru cultivarea legumelor in balcon

    Cate familii din Timisoara s-au abonat la cosuri cu legume ecologice?

    Timisorenii dornici sa consume legume proaspete, cultivate fara chimicale, s-au grupat intr-o asociatie care sprijina micii producatori agricoli. Acestia din urma au avantajul ca au asigurata piata de desfacere, iar clientii sunt siguri ca pun pe masa hrana de calitate. Se prezinta, cu mandrie, ca “Asatieni” – de la numele asociatiei ASAT – adica facand…

    Citește mai departe
    Furia ca sentiment "ecologic"

    Furia ca sentiment „ecologic”

    Reactiile celor maniosi sau eruptiile furioase ale „suporterilor” acestui sentiment sunt manifestari instalate uneori pe neasteptate. Asemenea unor furtuni declansate pe timp de vara, accesele exploziv emotionale exprima nu numai nemultumirea persoanei fata de anumite evenimente, lucruri, ci si un mod de manipulare a celor din jur in directia dorita. Cu toate astea, nu e…

    Citește mai departe

    Romania, in infringement din cauza emisiilor de dioxid de sulf de la Romag Termo

    Romania a intrat in procedura de infringement, fiind monitorizata de Comisia Europeana, urmare a problemelor de mediu nerezolvate, din cauza nerespectarii directivei de mediu de catre sucursala Romag Termo a Regiei Autonome pentru Activitati „Romania este in procedura de infringement in ceea ce priveste nerespectarea directivei la Romag Termo a limitelor de dioxid de sulf….

    Citește mai departe

    Ordonanta care modifica sprijinul pentru energia regenerabila, aprobata saptamana viitoare

    Ordonanta de modificare a legii privind sprijinul pentru energia regenerabila va fi aprobata saptamana viitoare, documentul avand „putine” modificari fata de proiectul initial, acestea fiind in special legate de functionarea pietei pentru certificate, a declarat ministrul Enegiei, Constantin Nita. Proiectul prevede si tranzactionarea certificatelor verzi pe piata la OPCOM, a declarat miercuri ministrul delegat pentru…

    Citește mai departe

    Targul de frumusete, sanatate, produse bio si eco, editia a IV-a, Galeria Comerciala Real 1

    Eveniment dedicat in special doamnelor si domnisoarelor, dar si domnilor care doresc sa ofere un cadou special mamei, prietenei, iubitei sau cuiva special din viata lor. Organizatori / Locatie / Data desfasurare eveniment: Professional Advertising & Events si Galeria Comerciala Real 1 va invita la Targul de frumusete, sanatate, produse bio si eco, care va…

    Citește mai departe

    Hai sa dam mana cu mana toti agrarii din comuna

    Anul 2012 este, printre altele, Anul International al Cooperativelor. Asta a stabilit ONU toamna trecuta, promovand aceste forme asociative drept un model de business capabil sa reduca saracia, sa genereze joburi si sa faciliteze integrarea sociala, sa echilibreze nevoia de profit cu satisfacerea nevoilor si intereselor membrilor sai si ale comunitatilor din care acestia fac…

    Citește mai departe

    Ziua Mondiala a Apei – 22 martie

    In cadrul Conferintei Natiunilor Unite asupra Mediului Inconjurator de la Rio de Janeiro a fost adoptata, la 22 decembrie 1992, hotararea prin care 22 martie devenea ‘Ziua Mondiala A Apei’. Sarbatorirea Zilei Mondiale a Apei este un prilej de readucere in atentia opiniei publice a problemelor legate de necesitatea protejarii cantitative si calitative a apelor…

    Citește mai departe

    „Luna curateniei” la Resita

    Primaria Municipiului Resita ii invita pe toti cetatenii, agentii economici, societatile comerciale, unitatile de invatamant, asociatiile de proprietari/locatari si toate celelalte institutii de pe raza municipiului Resita, sa participe la „Luna curateniei de primavara” care se va desfasura in intervalul 15 martie 2012-15 aprilie 2012, contribuind la realizarea acesteia, prin luarea de masuri care sa…

    Citește mai departe

    Panouri solare pe costume de baie

    Acest costum de baie se diferentiaza de toate celelalte intalnite in lume prin faptul ca poate fi folosit si pe post de instrument de reincarcare a diverselor dispozitive electronice, nu doar ca obiect vestimentar. Motivul tine de faptul ca este prevazut cu mai multe panouri solare, cusute intre ele cu sarma conductoare, informeaza Daily Mail….

    Citește mai departe

    Diplomatia SUA, „a doua linie de aparare” impotriva traficului de materiale nucleare

    Unele dintre telegramele diplomatice dezvaluite de WikiLeaks releva lumea traficantilor, fosti militari mercenari cu materiale radioactive gasite in locuri de nebanuit, dar si eforturile diplomatice americane de a tine bomba atomica departe de teroristi. Telegramele contin relatari despre „butoaie cu uraniu in cosuri de rachita, in Burundi”, un general in retragere oferind spre vanzare „caramizi…

    Citește mai departe