13 motive pentru a merge cu bicicleta la job

  0
  602
  Cum să foloseşti bicicleta până la locul de muncă
  13 motive pentru a NU merge cu masina, ci cu BICICLETA la job

  Nu doar navetistii isi pot imbunatati sanatatea, bunastarea si nivelul de trai.

  In SUA, de exemplu, din anul 2000, numarul biciclistilor a crescut cu 40%, dar nu a depasit 1 milion.

  1. Este mult mai ieftin decat sofatul
  Cand ai in posesie o masina, trebuie sa ai in vedere mersul la pompa si intretinerea anvelopelor, cel putin. Si nu ignora faptul ca a crescut pretul carburantilor!
  Daca drumul spre serviciu nu implica sute de kilometri, poti folosi linistit bicicleta, plus ca noxele vor fi ceva mai reduse.
  2. Miscare gratuita pe doua roti
  In loc sa platesti abonament la sala, investesti intr-o bicicleta care nu se strica cu una, cu doua. Ciclismul ofera aceleasi beneficii ca exercitiile cardio, joggingul sau dansul. Daca o persoana supraponderala are de gand sa faca miscare, inotul sau ciclismul este recomandat pentru ca nu afecteaza negativ articulatiile.
  3. Fentezi blocajele de trafic dimineta
  Nu mai petreci zeci de minute in sir blocat in trafic. Nu iti mai consumi nervii pe nimicuri cand ajungi la job. Ciclisul te ajuta sa ajungi mai repede la destinatie, mai ales in zonele cu piste speciale care sunt separate de traficul obisnuit.
  4. Nu ai nevoie de propria bicicleta
  O poti inchiria. Chiar si inchierea contra cost nu ajunge la pretul unui plin de combustibil. Si poate chiar mai ieftina decat costul tranportului in comun.
  5. Se reduce rata obezitatii
  Cercetatorii au descoperit o legatura directa intre mersul pe jos sau activitatea de ciclism si nivelurile de obezitate din unele tari.
  Tarile europene merg mai mult pe jos sau cu bicicleta si au o rata mai mica a obezitatii. In schimb, Australia si America de Nord lupta cu dependenta de masina.
  6. Salvezi cateva sute de milioane pe cheltuieli de asistenta medicala
  Cel mai important factor socio-economic se afla in zona de ingrijire a sanatatii. Cand pedalezi, te salvezi si pe tine, si pe societatea in care traiesti de la costurile mari ale ingrijirii sanatatii, inclusiv tratamente.
  7. Companiile sunt mai productive
  Faci miscare, nu mai ai imunitatea scazuta, nu mai lipsesti de la munca.  Astfel ca daca o companie are cel putin 1% dintre angajati care folosesc o bicicleta, ar putea salva o multime de bani pe care in mod normal i-ar pierde din cauza absenteismului.
  8. Este mai sigur decat…mersul pe jos
  Toti soferii au, la un moment dat, parte de o coliziune in trafic. De altfel, pietonii sunt predispusi la implicarea in accidente rutiere. Probabilitatea ca un biciclist sa fie lovit de un automobil scade odata cu cresterea ratei de ciclism dintr-o comunitate.
  9. Nu mai esti predispus la bolile din transportul in comun
  Calatorii din transportul public sunt de sase ori mai predispusi la infectii respiratorii acute, decat ciclistii. Chiar cei ocazionali sunt mai predispusi. Nici masinile nu stau mai bine la acest capitol.
  10. Combate osteoporoza
  Odata cu trecerea anilor, femeile sunt mai predispuse la osteoporoza. Datorita ciclismului, fracturile care implica incheietura mainii au rate mai scazute.
  11. Gasirea unui loc de parcare nu va fi atat de grea
  Frumusetea bicicletei este ca nu trebuie sa te ingrijorezi ca nu ai unde sa o parchezi. Poate compania in care lucrezi are un spatiu special amenajat. Altfel, pe un loc de parcare al masini pot fi parcate cateva biciclete. Daca nu, poti opta pentru o bicicleta pliabila care sa te insoteasca pana in birou.
  12. Ce faci cu transpiratia?
  Unele cladiri de birouri au dusuri pentru biciclisti. Insa transpiratia nu este un motiv care sa cantareasca greu in alegerea unei biciclete. Intr-un cos poti pune hainele curate sau le poti pastra la birou pentru un acces usor.
  13. Stresul va fi tinut in frau
  Blocajele de trafic, sarcinile grele de munca, multele ore de stat la munca contribuie in mod negativ la acumularea stresului. Ca orice activitate aerobica, ciclismul ajuta la schimbarea canalului de eliminare al stresului..

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.