Traditii ecologice inedite de nunta, din intreaga lume

Traditii

Cele mai multe nunti care se fac in prezent sunt destul de costisitoare. Numeroase detalii pe care multi le includ intr-o petrecere de nunta, cum ar fi diverse decoratiuni, sunt practic inutile, constituind doar un exces de zel din partea organizatorilor, pentru a iesi cat mai mult in evidenta si chiar pentru a epata.
In lume exista insa traditii de nunta care, intr-un fel sau altul, ocrotesc mediul inconjurator. E drept, unele initiative sunt putin duse la extrem, dar merita apreciat efortul celor care le au.

Conform care2.com iata cateva traditii ecologice de nunta, adunate de la diverse popoare.

1. De la evrei
La o nunta evreiasca mirii stau sub un mic cort, numit Chuppah, pentru a primi binecuvantarea preotului si a schimba inelele. Cortul, care sta sub cerul liber, este facut de regula doar dintr-un schelet de lemn sau fier, acoperit doar cu un voal.

2. De la italieni
Timpul consumat si banii cheltuiti pentru cadouri de nunta care pot fi inutile sau nedorite de cuplul proaspat casatorit sunt aspecte importante pentru italieni, care sunt adesea foarte pragmatici: in loc sa ofere cadouri, care ar putea ajunge sa fie depozitate intr-o incapere sau sa fie date altora, italienii ofera numai bani.
In timpul ceremoniei, un saculet alb numit „la borsa” este dat din mana in mana printre oaspeti pentru ca fiecare sa daruiasca bani celor doi miri. In acest fel scutesc si benzina pe care o consuma plimbandu-se pe la magazine si protejeaza si mediul inconjurator de noxele emise.

3. De la suedezi
Orice machiaj sau fixativ nu ar atenua mirosul care insoteste unele mirese suedeze. Si asta deoarece in Suedia inca se mai pastreaza o traditie potrivit careia mireasa trebuie sa poarte un buchet de balarii foarte urat mirositoare; tot felul de plante care in mod normal sunt smulse si aruncate din gradini au rol de ornament in astfel de situatii.
Motivul: pentru a tine departe trolii. Este vorba de o superstitie din aceasta tara, dar care urca buruienile la loc de cinste.

4. De la spanioli
Atunci cand vine vorba de imbracamintea mirilor pentru ceremonia de nunta, unele mirese din Spania cos de mana o camasa, pe care o si brodeaza.

5. De la canadieni
La o nunta traditionala canadiana, in loc sa aduca daruri, invitatii formeaza doua siruri si platesc cate un dolar sau mai mult pentru fiecare sarut pe care il primesc de la mireasa sau mire. In plus, in loc de alte cadouri, invitatii platesc o parte din costurile lunii de miere.

6. De la locuitorii din Alaska
Intr-un orasel mic din Alaska, Nikolaevsk, in loc de petrecerea care se da de obicei pentru viitoarea mireasa, cat inca este celibatara, aceasta si prietenele ei se aduna in repetate randuri pentru a coase haine pentru intreaga familie a mirelui.

7. De la indonezieni
Localnicii din unele zone rurale ale Indoneziei au o traditie prin care fac economie la invitatiile de nunta. In loc sa consume hartie si alte materiale necesare invitatiilor scrise, care mai sunt si destul de costisitoare, membrii familiilor mirelui si miresei fac o vizita fiecarei persoane pe care vor sa o invite la nunta.

8. De la chinezi
La acestia nu exista superstitia conform careia mirele nu trebuie sa vada mireasa inainte de a ajunge la altar. Prin urmare, cei doi merg la biserica intr-o singura masina, deci fac ca mai putine emisii sa fie eliberate in astmosfera.

9. De la budisti
Culmea ecologismului este la budisti, unde nunta nu se considera a fi neaparat necesara. Cuplurile budiste pot face doar o ceremonie civila cu cei mai apropiati membri ai familiilor mirilor. (ziare.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *