Ai centrala in apartament? Vezi ce obligatii vei avea, chiar din aceasta toamna!

Proprietarii de locuinte care au centrale termice pentru incalzire trebuie sa respecte o noua directiva europeana, care va intra in vigoare chiar de anul acesta. Toti cei care au aparate mai vechi de 10 ani vor fi obligati sa le schimbe, cu unele mai noi si mai performante, dar mai ales mai putin poluante, scrie capital.ro.

Potrivit directivei venite din partea Uniunii Europene, in Romania nu vor mai putea fi vandute decat centrale termice cu condensare. „Directiva europeana se refera la eficientizarea energetica, adica nu se mai pot fabrica centrale termice de apartament cu un randament mai mic de 75%. Cand va trebui sa o schimbe nu va mai gasi din aia ieftina care a fost 2000 de lei, va gasi la 3500 de lei”, a spus vicepresedintele Asociatiei Nationale a Prestatorilor de Servicii de Contorizare, Onut Nejloveanu.

In plus, odata cu noua reglementare europeana, va fi introdusa si taxa pe cos. Astfel, oamenii nu nu vor mai putea sa isi monteze cosul de evacuare pe geam, ci vor fi obligati sa-si monteze cosuri de inox deasupra blocului.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente