Avantajele masinilor ecologice!

0
256

Poluarea si traficul aglomerat, problemele „apasatoare” in orasele mari. Nici la Londra sau Washington lucrurile nu stau altfel, dar edilii cauta si chiar aplica solutii pentru un aer ceva mai curat.

Pe principiul orice invat are si un dezvat, o doamna respectabila din Londra care a condus ani in sir o masina clasica pe benzina a acceptat la 74 de ani sa isi schimbe autoturismul cu unul electric.

Administratia locala din Westminster a adoptat un program-pilot prin care vrea sa atraga cat mai multe vehicule „verzi”. Pentru 150 de dolari pe an, cei care aleg masini ecologice au acces liber in centrul Londrei, unde ceilalti platesc taxe piperate. Mai mult pentru vehiculele electrice, parcarea nu costa, iar proprietarii platesc impozite mici si au dreptul sa incarce acumulatorii fara sa plateasca la aceste „prize” instalate de primarie.

Si peste Ocean, edilii incearca sa reduca poluarea din marile orase. Primarul din Washington DC a decis sa renunte la SUV-ul greoi, care inghitea multa motorina in favoarea unei masinute.

Problema e ca initiativele ecologice ar trebui luate mult mai in serios.

Sursa: PRO TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.