Avertizor de poluare pentru apa bucurestenilor

Noua statie de la Crivina atentioneaza in timp util despre poluarile care se vor produce pe raul Arges si ii va ajuta pe angajatii de la Apa Nova sa ia masurile de urgenta in caz de nevoie.
statia de la crivina
Statia de alerta de poluare este un laborator complet automatizat, echipat cu analizoare online, care vor monitoriza calitatea apei astfel incat aceasta sa se inscrie in parametrii normali. “Cu ajutorul multor aparate se pot masura temperatura apei, turbiditatea, amoniul, fenolii, carbonul organic, fierul, manganul, produsele petroliere si clorurile. Cunoscand parametrii normali, vom putea oferi bucurestenilor o apa buna de baut”, a declarat Adrian Stanciu, director de productie la Uzina Rosu.

Potrivit acestuia, probele sunt preluate din rau cu ajutorul unei pompe, iar echipa de specialisti incepe analizele. “Toate datele vor fi inregistrate in monograf, iar apoi pot fi citite si transmise la un dispecerat.

Alarma va porni atunci cand pragul de 80% al substantei de poluare va fi depasit. In cazul in care se va constata ca o anumita zona a raului este poluata, o echipa de specialisti se va indrepta catre acea zona pentru a arunca substante dezinfectante”, a mai explicat Adrian Stanciu.

Noua statie de alerta de poluare poate identifica daca apar surse de poluare in apa cu ajutorul unor senzori montati pe fluxul apei care sunt in continua functiune. Reprezentantii Apa Nova spun ca apa tratata de la Crivina ajunge in oras in 5-6 ore, in functie de debit. Costul uzinei construite la Crivina a fost de 55 de milioane de euro, iar lucrarile la statie, 450.000 de euro. Urmatoarea etapa a acestui proiect este punerea in functiune a sistemului de telegestiune, care va permite transmiterea in timp real a datelor colectate catre dispeceratele Rosu si Crivina.

Sursa: Cotidianul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente