Aviz – Plajele date la primarii

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a avizat, ieri, pentru a doua oara proiectul de lege privind transferul plajelor din administrarea Ministerului Mediului in cea a autoritatilor locale.
litoral
Daca proiectul referitor la regimul juridic al plajelor si falezelor va fi promulgat, terenurile intravilane aflate in proprietatea Regiei Nationale Apele Romane vor trece in administrarea consiliilor locale, iar plajele din extravilan in administrarea consiliilor judetene, a explicat pentru Agerpres deputatul Alexandru Mazare, unul dintre initiatorii proiectului. Potrivit acestuia, Ministerul Mediului, prin Apele Romane, va detine in continuare terenurile luate in administrare de autoritatile locale, jumatate din sumele obtinute prin concesionarea plajelor urmind sa revina regiei, iar cealalta jumatate administratiei locale. Initiatorii proiectului sustin ca legea va impiedica o serie de firme cu alt domeniu de activitate decit turismul sa ia in concesiune plajele de pe litoralul romanesc.

PRIVAT. “In momentul de fata, plajele sint administrate de operatori privati, care n-au nici o legatura cu turismul. Ca sa va dau un exemplu, la Constanta, sint o firma de fier vechi, alta de tigari si alta care se ocupa de mai stiu eu ce. Acesti trei operatori au toata plaja din Mamaia. Ei au subinchiriat-o catre mai multi operatori, adevaratii agenti de turism, la preturi astronomice. Noi vrem ca plaja sa revina operatorului din turism. Ai hotel pe plaja, exploatezi si plaja din fata hotelului”, a declarat deputatul Alexandru Mazare. Respins, initial, de Senat, proiectul legislativ privind regimul juridic al plajelor a fost adoptat in martie de Comisia juridica a Camerei Deputatilor, dar plenul l-a retrimis la comisie pentru reexaminare.

Sursa: Jurnalul National

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente