Bacau: Braconaj in periada de prohibitie

Cu toate ca suntem in plina perioada de prohibitie si pescuitul in aceasta perioada, prin orice mijloace si metode constituie infractiune, se pare ca unele persoane obisnuite cu astfel de obiceiuri nu pot renunta in nici-un fel.

Asa s-a intamplat ieri dupa amiaza, in jurul orelor 18.00, cand o patrula de jandarmi din cadrul unitatii, in timpul executarii serviciului in zona cartierului Serbanesti din municpiul Bacau, a fost sesizata de catre un membru al Centrului Regional de Ecologie – Bacau despre faptul ca o persoana pescuieste cu ajutorul unui crasnic pe luciul de apa al lacului de acumulare Bacau II.

Avand in vedere cele sesizate , patrula s-a deplasat imediat la fata locului unde l-a identificat pe Mihai A. de 56 de ani, domiciliat in Bacau, fara antecedente penale, care pescuia cu ajutorul unui crasnic .Faptuitorul a fost condus la sediul unitatii unde i s-a intocmit dosar cu acte premergatoare sub aspectul comiterii infractiunii de braconaj, dosarul urmand a fi inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Bacau pentru continuarea cercetarilor si luarea masurilor legale.

Intrebat despre cele intamplate acesta a declarat:

Am folosit crasnicul doar pentru a prinde pesti mai mici pe care sa ii folosesc la pescuitul pestilor rapitori si nu cred ca am creat un prejudiciu prea mare prin fapta mea.

Reamintim tuturor, in special persoanelor cu astfel de preocupari, faptul ca suntem in plina perioada de prohibitie si noul act normativ aparut, respectiv ORDONANTA DE URGENTA nr. 23 din 5 martie 2008 privind pescuitul si acvacultura prevede ca: pescuitul in apele continentale si in apele maritime interioare, prin orice metode si mijloace, al pestilor si al altor vietuitoare acvatice, in perioada de prohibitie si in zonele de protectie constituie infractiune si se sanctioneaza cu amenda de la 150 lei la 10.000 lei si interzicerea dreptului de a pescui pe o perioada cuprinsa intre 1 si 3 ani.

Sursa: Universul Padurii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *